DHA'da yer alan habere göre, Şener'in öldürülmesine ilişkin dava Ankara 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Mahkeme, tutuklu sanıklar İlker Karakaş ve Ali Gündüz'e 'kasten öldürme' suçundan 'takdir' indirimi uygulayarak 25'er yıl hapis cezası verdi.

Diğer tutuklu sanık Semih Soyalp ile tutuksuz sanıklar Jale Erberk ve Gözde Gündüz ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Dosya, istinaf mahkemesine taşındı.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, sanık İlker Karakaş'a 'kasten öldürme' suçundan verilen 25 yıl hapis cezasını hukuka uygun buldu. Mahkeme, sanık Ali Gündüz'e aynı suçtan verilen 25 yıl hapis cezasını kaldırıp, 'kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' suçundan 12 yıl hapis cezasına hükmetti.

Sanık Semih Soyalp'e verilen beraat kararı da kaldırılıp, aynı suçtan 'iyi hal' indirimi uygulanarak 10 yıl hapis cezası verildi.

Diğer iki sanığın beraat kararı da hukuka uygun bulundu.

Savcı itiraz etti

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı Servet Kaya, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesinin kararı ile ilgili Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulundu.

Savcı Kaya'nın temyiz başvurusunda, Onur Şener'in solist olarak çıktığı barda gecenin sonunda programın bittiğini anons edip, doğum günü kutlaması için gelen arkadaş grubu ile baş başa şarkı söylemeye başladığı aktarıldı.

Bu sırada sanıklardan İlker'in sahneye çıkarak şarkılara eşlik etmesi üzerine tartışma çıktığı, İlker ve arkadaşlarının dışarıya çıkarıldığı belirtildi.

16 barodan ortak açıklama: Kayyım uygulamaları bir rejime dönüşmüştür 16 barodan ortak açıklama: Kayyım uygulamaları bir rejime dönüşmüştür

Onur Şener'in, arkadaşlarını yolcu etmek için dışarıya çıktığı sırada tartışmanın devam ettiği ve çıkan kavgada İlker Karakaş'ın elindeki bira bardağı ile Şener'in kafasına vurduğu, kavgaya sanıklar Ali ve Semih'in de dahil olarak tekme ve yumruklarla vurdukları ifade edildi.

3 sanığın daha sonra yere düşen Şener'e vurmaya devam ettikleri de belirtildi.

"Kasten öldürme'den" cezalandırılsınlar

Savcı Kaya, sanıklar Semih Soyalp ve Ali Gündüz’ün Onur Şener'e karşı iştirak halinde 'kasten öldürme' suçunu işlediklerinin sabit olduğunu belirterek, bu suçun düzenlendiği TCK'nın 81/1 maddesi gereği ayrı ayrı cezalandırılmaları yerine, 'kasten yaralama sonucu ölüme neden olma suçundan' cezalandırılmalarının hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Savcı Kaya ayrıca Onur Şener ve sanıklar arasında gerek barın içinde gerekse dışarıda yaşanan olaylarda ilk haksız eylemin kimden kaynaklandığının tespit edilemediğini, Yargıtay'ın yerleşik içtihatları gözetilerek, sanıklar lehine asgari oranda 'haksız tahrik' hükümlerinin uygulanmasının yasal koşulları oluştuğu halde sanık Karakaş hakkında 'haksız tahrik' hükümlerinin uygulanmamasının da hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Savcı, bu gerekçelerle kararın bozulmasını talep etti. 

Editör: Erva Gün