Güncel

Savcı odasında fotoğraf çektiren avukat konuştu: "Başka yerlere çekilmek isteniyor"

Sosyal medya hesabında savcı odasından paylaştığı fotoğraflar gündem yaratan İstanbul Barosu’na üye avukat Buket Nurşah Tekışık, "Bir avukatın savcının odasına giremez diye bir kanun varsa siz söyleyin. Savcının odasına istediğim gibi girer istediğim gibi çıkarım" şeklinde konuştu.

Abone Ol

Haber Merkezi - Sosyal medya hesabında savcı odasından çektirdiği fotoğrafları "Benim kazanmayacağım dava yoktur" sözleriyle paylaşan İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat Buket Nurşah Tekışık hakkında yapılan eleştirilere ilişkin açıklamalarda bulundu. Tekışık yaptığı açıklamada herhangi bir savcı veya hakimle bağlantısının olmadığını söyleyerek dilenirse banka hesaplarının da kontrol edilebileceğini açıkladı. Fotoğraf çekildiği sırada savcının odada olmadığını ileri süren Tekışık, "Bir avukatın savcının odasına giremez diye bir kanun varsa siz söyleyin. Savcının odasına istediğim gibi girer istediğim gibi çıkarım. Orada paylaşılan fotoğrafta oda dolu mu boş mu kime ait bunlar hiç sorgulanmadan izinsiz şekilde kullanıldı. Başka yerlere çekilmek algı yaratılmak isteniyor" dedi. İddialara göre fotoğrafın çekildiği odayı kullanan savcının terör savcısı olduğu ve hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi.

Fotoğrafların gündem olmasından sonra sosyal medya hesaplarını kapatan Tekışık yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 

“Ben tek başına çalışan ve İstanbul’da tek başına ayakta durmaya çalışan bir kadınım. Herhangi bir hakim ile savcı ile bağlantım yok. O fotoğrafın altında paylaştığım sözde bir kitap sözü. İsteyen Google’da aratsın. O fotoğrafla bir mesajla alakası yok” diyen Tekışık, “Benim iki fotoğrafım hatta savcının odasında değil adliyede çektirdiğim fotoğraflarım kullanıldı. Ben sosyal medyayı aktif olarak herkes gibi kullanıyorum. Paylaştığımda ne bir hakim ismi ne bir savcı ismi var. Ne de benim hakim ya da savcılarla bağlantım var. Beni takibe alabilirler iletişim tespiti yapabilirler. Benim adliyede çektirdiğim şahsi fotoğraflarım bile paylaşıldı. Eğer bu gündem oluyorsa ben buna çok üzülürüm” ifadelerini kullandı.

"Hatıra fotoğrafı gibi"
Tekışık, “Bir avukatın savcının odasına giremez diye bir kanun varsa siz söyleyin. Savcının odasına istediğim gibi girer istediğim gibi çıkarım. Orada paylaşılan fotoğrafta oda dolu mu boş mu kime ait bunlar hiç sorgulanmadan izinsiz şekilde kullanıldı. Başka yerlere çekilmek algı yaratılmak isteniyor. İsteyen benim hesaplarımı bakiyelerimi inceleyebilir. Borçtan başka bir şey bulamazlar. Bu gibi şeyler benim hevesimi isteğimi kırıyor. Herkes gibi sosyal medyayı kullanıyorum ama çok farklı algı yaratıldı. Bu fotoğrafı çektirirken de paylaşırken de böyle bir düşüncem olmadı. Benim çektirdiğim fotoğraf bir hatıra fotoğrafı gibi. Onu da bir avukat arkadaşım çekti. O sırada savcı odasında değildi biz oda boşken bu fotoğrafı çektirdik. Sadece bu kadar” dedi.