Cemre Polat/ANKARA - Medya Sanat Galerisi, toplumsal estetik yargıları eleştiren bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Galeri duvarları, "Şans" başlıklı resim sergisiyle ressam Güler Genç Erol'un 38 eserini taşıyor. Sanatçının sıcak renklerle oluşturulmuş “kadın” figürlü eserleri alışılagelmiş güzellik algısına karşı bir protesto görevi üstleniyor.  

P1060987

Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'nde "şalvarlı kadınlar korosu" sahne aldı Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'nde "şalvarlı kadınlar korosu" sahne aldı

13 Aralık Çarşamba gününe kadar ziyarete açık olacak serginin açılış kokteyline Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı, Mali Sekreter Ali Topçu ve çok sayıda Cemiyet Üyesi ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi Kale Meclisi Başkanı Şevket Bülend Yahnici gibi birçok sanatsever katıldı.

P1060974

Açılış gününde izleyicileri figüratif kadın temalı eserlerle karşılayan sergi, toplumun değer yargılarının muhatabı olan kişilerin hayatta ne kadar şanslı olabildiklerini sorguluyor. Sanatçının kompozisyonlarında özellikle renk, doku ve leke gibi ögeler karşımıza çıkıyor. Çalışmalarının genel temasında kadın figürleri olan Erol, kadını ne cinsel bir obje ne de estetik bir unsur olarak sunuyor.

P1060999

Sanatçı, tablolarındaki figürlerini "Benim kadınlarım, günümüz sosyal yaşantısında dayatılmış güzellik algısının tersine, gücüyle, dik duruşuyla, sıradanlığıyla, kendine özgü tavırlarıyla, istekleriyle; en önemlisi duygularıyla var olan kadınlar" olarak tanımlıyor. Eserlerin sahibi Güler Genç Erol, “Şans” sergisini şöyle anlatıyor: 

“Hangimiz şanslı?”

“Serginin teması ‘şans’. Hayattaki seçimlerimiz, değer yargılarımız ve sosyal çevremiz bizi biz yapan unsurlardır. Ancak bu unsurlar herkes için farklı sonuçlar doğurabiliyor. Burada da şunu soruyorum ‘Hangimiz şanslı?’

“Güzel nedir?”

Modern figüratif çalışmalarımın temelini, plastik değerler üzerine kuruyorum. Renk, leke ve doku en çok ön plana çıkardığım kompozisyon elemanları. Çalışmalarımdaki kadın figürlerim dayatılmış güzellik algısını yıkmak adına, ideal güzeli yansıtmak yerine ‘güzel nedir?’ kavramını irdeliyor.”  

Güler Genç Erol

Ressam Güler Genç ErolRize'de doğan sanatçı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'nden onur derecesiyle mezun oldu. 1996 yılında Araştırma Görevlisi ve Yüksek Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Öğretim Görevlisi kadrosuna atandı. 

10’un üzerinde kişisel sergi açan sanatçı, yurt içi ve yurt dışında birçok karma sergi ve etkinliklerde yer aldı. Aynı zamanda tekstil alanında da faaliyet gösteren Erol, "giyilebilir sanat" fikriyle yola çıkarak, sanatsal bilgi ve tecrübelerini tekstil alanıyla birleştirerek yeni bir marka oluşturdu. 

Ressam Güler Genç Erol, akademik görevinin yansıra sanat ve tekstil alanındaki çalışmalarına devam ediyor.

Editör: Orhan Karadağ