Genel

Şanlıurfa Belediye Başkanı Beyazgül'den Özak Tekstil işçilerine 'destek sözü'

Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bugün Özak Tekstil işçileri ile yaptığı görüşmede, işçilere destek olma ve direniş alanını ziyaret etme sözü verdi.

Abone Ol

Haber Merkezi - İki haftayı aşkın zamandır hak mücadelesi veren Özak Tekstil işçileri, taleplerine destek olması konusunda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'den söz aldı. 

"Belediye Başkanı Beyazgül, işçilerin haklı talepleri için sorumluluk alma sözü verdi"

BİRTEK-SEN sosyal medya hesaabından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı: 

"Dün, direnişteki Özak işçilerinin temsilcileri ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Sanayi Odası, OSB Müdürlüğü ve Ticaret Odası gibi kurumların temsilcileri arasında bir görüşme gerçekleşmiştir. Bu görüşmede işçi temsilcisi arkadaşlarımızın taleplerini dinleyen belediye başkanı sayın Beyazgül, işçilerin haklı taleplerinin kabul edilmesi konusunda sorumluluk alma sözü vermiştir. Pazartesi günü Özak işçilerini direniş alanında ziyaret etme sözü de veren Zeynel Abidin Beyazgül, ayrıca direnişteki bütün işçilere belediye olarak erzak yardımı yapılacağını söylemiştir. Çok geç kalmış olsa da, 20 gündür haklı talepleri ve sendika hakkı için direnen ve her türlü hukuksuz müdahale, saldırı ve baskılara maruz kalan Özak Tekstil işçilerinin sesini duyduğu ve sorumluluk alma sözü verdiği için, Özak işçileri adına sayın Beyazgül’e teşekkür ederiz. Hem bizler hem de direnişimizi izleyen ve destekleyen kamuoyu bu sözlerin takipçisi olacaktır."