Ekonomi

Samsun'da ekmeğin gramajı düşürüldü: "Bedava ekmek mi satalım?"

Samsun'da 250 gramlık ekmeğin gramajı, 200 grama düşürüldü. Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hacı Eyüb Güler ise gramaj düzenlemesinin maliyetlerden kaynaklandığını söyledi.

Abone Ol

Samsun'da 21 Ağustos itibarıyla ekmeğe gizli zam yapıldı. 250 gramlık ekmeğin gramajı, 200 grama düşürüldü. Fiyatı ise sabit kaldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hacı Eyüp Güler, "Ne yapacağız yani, bedava ekmek mi satalım?" dedi.

Ekmeğe maliyetler yüzünden gramaj değişikliği yapıldığını belirten Güler, birçok ilin bir ay önceden artış yaptığını söyledi.

"Bu şekilde olmaz"

Öte yandan, Türkiye'nin her yerinde maliyete göre zam yapıldığını ekleyen Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye ne karar aldıysa biz de aynısını aldık, hatta en geç zammı yapan da biziz. Diğer şehirlerde bir ay önceden zam yapıldı, biz bekleyelim dedik. Yani sonuçta maliyetlerimize göre zam şekilleniyor. Ne yapacağız yani, bedava ekmek mi satalım? Doğal gaza zam gelmiş, her şeye zam gelmiş. Maliyet artınca o da artıyor. Yani her şeye zam gelince sorun olmuyor ama biz ekmeğe zam yapınca herkes ayağa kalkıyor. Bu şekilde olmaz, fırıncıların da maliyeti var. Una zam gelmiş, elektriğe zam gelmiş; mecburen ekmeğe de zam yapmamız gerekiyor."