Güncel

Şamil Tayyar'dan Destici'ye tepki: Cumhurbaşkanımız da mı vatan haini oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla ertelenen kredi kartı vergisi iptal edildi. Eski AKP'li Milletvekili Şamil Tayyar, Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici’nin tepkisine yanıt vererek, "Bu kararla Cumhurbaşkanımız da mı vatan haini, Yunan, Ermeni ya da başka bir şey oldu? Büyük lokma yiyeceksin ama büyük laf etmeyeceksin" dedi.

Abone Ol

Kredi kartlarından alınması planlanan yıllık 750 TL vergi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ertelenmiş, ardından tamamen iptal edilmişti.

Şamil Tayyar, yaptığı paylaşımda teknokratların hazırladığı vergi paketlerinin, toplum üzerindeki etkilerini hesaplayamayacaklarına dikkat çekerek, "O paket, toplumu nasıl bir araya getireceğini veya böleceğini düşünmeden hazırlandı. İşte bu noktada devreye siyasetçi girer, çünkü hesap verecek olan odur" dedi.

Özellikle kredi kartı limitinin 100 bin TL’yi aşması durumunda uygulanması planlanan 750 TL’lik kesintiyle ilgili tepkilerin Cumhurbaşkanı tarafından göğüslendiğini ifade eden Tayyar, "Bu paket geri çekildi, 750 TL’lik ödeme tamamen kaldırıldı. Aklıselim bunu gerektirirdi, en doğru adım buydu" sözlerine yer verdi.

"Büyük lokma yiyeceksin ama büyük laf etmeyeceksin"

BBP lideri Mustafa Destici'nin kredi kartı vergisine karşı çıkanlara "100 bin lira limiti olup 750 lira kredi kartı aidatı vermeyen DEM’i, Yunanistan’ı, Ermenistan’ı savunur" ifadelerine dikkat çeken Tayyar, "Peki şimdi ne oldu? Bu kararla Cumhurbaşkanımız da mı vatan haini, Yunan, Ermeni ya da başka bir şey oldu? Büyük lokma yiyeceksin ama büyük laf etmeyeceksin" diyerek karşılık verdi.

"Vekillerin, generallerin 6 bin TL'lik bayram ikramiyesi kaldırılsın"

Toplumun yöneticilerden fedakârlık beklediğini belirten Tayyar, şu ifadeleri kullandı: "Toplum, bedel öderken yöneticilerin de kamu konforundan vazgeçmesini bekliyor. Eğer bu olmazsa güven duygusu zarar görür. Örneğin, milletvekilleri, generaller ve yüksek yargı organlarından emekli olanlara verilen 6 bin TL’lik bayram ikramiyesi kaldırılsın."