'Cübbeli Ahmet' darp edildi 'Cübbeli Ahmet' darp edildi

Haber Merkezi - Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İBB adaylığı için DEM Parti'ye başvuru yapması bir kesim tarafından tepkiyle karşılandı. 

AKP'nin eski MKYK üyelerinden Şamil Tayyar da partisinde gördüğü bu tavra tepki gösterdi. 

Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 2020 yılında Başak Demirtaş'a yönelik sosyal medyada yapılan cinsiyetçi paylaşımdan rahatsızlığını dile getirmesi nedeniyle karşılaştığı tepkileri hatırlatıp "Dönemin Adalet Bakanı  Abdulhamit Gül'le birlikte Başak Demirtaş’a yönelik sosyal medyadaki çirkin ve ahlaksız paylaşımlara ‘insani’ olarak tepki gösterdiğimizde linç edilmiştik. Sözümona bizim mahallede…10 binin üzerinde twit atılmış, inanılmaz küfür ve hakarete maruz kalmış, hatta teröristlerle ilişkilendirilmiştik! Yönlendiren ‘merkez’ de belliydi aslında" dedi.

"Siyaseten işimize geldiği için mi?"

Tayyar, paylaşımının devamında şu ifadeleri kullandı: 

Şimdi bakıyorum, o gün bize hakaret ederken Başak Demirtaş için ‘terörist’ diyenler bugün ‘Başak hanım’ diye hitap ediyor, ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulunuyor, ‘terörist’ sıfatını anmıyorlar. Ne değişti? Adaylığı siyaseten işimize geldiği için mi? İlkelerinizi ‘konjonktürel’ tanıma tabi tutarsanız, böyle savrulur, samimiyetinizi kaybeder, güven inşa edemezsiniz. O gün ‘insani duruş’ sergilenebilse, bugünkü tavır sırıtmazdı. Onun için ‘ilkeli siyaset’ diyoruz, demeye devam edeceğiz.

Editör: Haber Merkezi