Genel

Salim Ensarioğlu: Narin çocuğumuzun öldürülmesini en yüksek sesle lanetliyorum

Bağımsız İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu, Narin Güran'ın ölümüyle ilgili 24 Saat'e konuştu. Ensarioğlu, "Narin'in ölümü ile ilgili yüksek duyarlılık gösteren kadınların yanındayım. Duyarlılığı yükselten tüm insanlara da yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Abone Ol

Nihal Alp

İstanbul Bağımsız Milletvekili ve Eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu, Narin'in ölümü ile ilgili olarak 24 Saat'e konuştu.

Ensarioğlu, olayın çok vahim ve utanç verici olduğunu ifade ederek, "Bu vahim olayın memleketim Diyarbakır'da gerçekleşmiş olmasından da büyük üzüntü duyuyorum. Ancak tüm Diyarbakır'a mal edilmeyeceğinin de altını çizmek istiyorum. Olayın tüm ayrıntısıyla aydınlatılması bundan sonra olacakların da önlenmesi bakımından önemli. Cezalar da mutlaka caydırıcı olmalı" dedi.

"Konuyla ilgili ses yükselten kadınların canı gönülden yanındayım. Tüm Türkiye insanının gösterdiği yüksek duyarlılık da bundan sonrası için umut verici. Bütün yüreğimle teşekkür ediyorum" diye konuşan Ensarioğlu şöyle devam etti:

"Bizde kadın başörtüsünü attığında kan davası biter. Babam bize, 'kızgın olduğunuz birini gördüğünüzde yanında kadın ya da çocuk varsa oradan uzaklaşın kavga etmeyin' derdi. Bu bir çocuk. Nasıl yaparsınız bunu, aklım almıyor."

Salim Ensarioğlu söz konusu ailenin kendi aileleriyle bir ilişkisinin olmadığını da ekledi.