Politika

Şahbaz: Sağlık sistemimizi yıkan bu iktidardan kurtulma zamanı geldi

CHP'li Zeliha Aksaz Şahbaz, AKP iktidarının var olan sağlık sistemini yıktığını vurgulayarak, "İnsanlarımızı çaresiz noktalara sürükleyen bu iktidardan bir an önce kurtulmamızın zamanı geldi" dedi.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sağlıktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, "Var olan sağlık sistemimizi yıkarak artık bugün insanlarımızı çaresiz noktalara sürükleyen bu iktidardan bir an önce kurtulmamızın zamanı geldi ve kamucu, insan için, halk için politikalar ortaya koyacak bir iktidarı da biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak kuracağız" dedi.

ANKA'dan Erkan Karaca'nın haberine göre, CHP'li Şahbaz, çeşitli ziyaretler kapsamında geldiği Çorum'da, CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

"Burada Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi sağlık alanında çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz" diyen Şahbaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle sağlığa ulaşımda, nitelikli sağlığa ulaşımda ve sağlık hizmetinin eşitlik anlamında ücretsiz olması bize yansıyan maliyeti anlamında Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi sıkıntılar yaşıyoruz. Randevu krizi, sağlık hizmetine ulaşmada mesafe, randevu aldığımızda nitelikli bir sağlık hizmeti alma, çok kısa sürede muayene olmak zorunda kalıyoruz. İstenen tetkiklerin randevuları, görüntüleme tetkikleri çok uzun zamanda olduğu için yine sağlık hizmetlerine ulaşmada sıkıntılar yaşıyoruz. Biz kamusal hizmetin eşit, ulaşılabilir, nitelikli ve ücretsiz bir şekilde tüm vatandaşlarımızın hakkı olduğunu ve vereceğimiz sağlık hizmetinin böyle paran kadar sağlık, ticari anlamda değil, bir hak temeli üzerinden inşa edeceğimizi ifade etmek istiyorum. Biz artık AKP iktidarından medet ummuyoruz. Çünkü bu sorunların kaynağı olan iktidar çözüm adresi olamaz. Bunu bir kere çok net bir şekilde ortaya koymak durumundayız. Bunu anlamak zorundayız. Bizim var olan sağlık sistemimizi yıkarak artık bugün insanlarımızı çaresiz noktalara sürükleyen bu iktidardan bir an önce kurtulmamızın zamanı geldi ve kamucu, insan için, halk için politikalar ortaya koyacak bir iktidarı da biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak kuracağız."