Kamu sağlık kurumlarında şiddet her geçen gün artarken, bu durum hekimlerin kamudan ayrılmasına, özele geçiş yapmasına veya yurt dışına göç etmesine yol açıyor.

ESOGÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde Dünya Diyabet Günü etkinliği yapıldı ESOGÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde Dünya Diyabet Günü etkinliği yapıldı

BirGün'den Sibel Bahçetepe'nin haberine göre,  Bodrum'daki Ortakent 12 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yaparken saldırıya uğrayan ve iki kez kalbi duran Tezvar, "Ölümden döndüm, Sağlık Bakanlığı seyirci kaldı. Kum torbası olma niyetinde değiliz. Sağlıkta etkili bir şiddet yasası çıkarılmalı" ifadelerini kullandı.

Tezvar, yoğun bakımda geçirdiği tedavinin ardından taburcu oldu ve 40 yıllık meslek hayatında ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını belirtti. Olay günü, sorumlu olmadığı bir hastanın ateşine bakılması için hemşireye rica ettiğini, fakat hasta yakınlarının agresif tutumlarıyla karşılaştığını anlattı.

Bu tür şiddet olaylarının ardından, aile hekimleri arasında bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirildi ve her pazartesi siyah giyilerek hasta bakılacağı açıklandı. Dr. Tezvar, "Yılbaşı itibarıyla emekliliğe ayrılacağım. Belki özelde belki muayenehanede mesleğime devam edeceğim" diyerek, sağlık sektöründeki çalışma koşullarının iyileştirilmesi çağrısında bulundu.

Türk Tabipleri Birliği ve Muğla Tabip Odası da sağlıkta şiddetin önlenmesi için kamu otoritesine daha duyarlı ve samimi adımlar atılması çağrısında bulunurken, TBMM'ye sunulan yasa teklifine dikkat çekti. Sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkarılmasının gerekliliği vurgulandı.

Editör: Ziya Burak Erol