Sağlık

Sağlık müdürlüğü açıkladı! İstanbul'da maymun çiçeği vakası var mı?

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medyada yabancı uyruklu bir kişinin M çiçeği virüsü taşıdığına dair iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. Hastaya yapılan tetkiklerde virüse rastlanmadığı bildirildi.

Abone Ol

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medyada M çiçeği virüsü (mpox) taşıdığı iddia edilen yabancı uyruklu bir kişiye dair açıklama yaptı. Yapılan incelemelerde, kişide virüse rastlanmadığı ve hastalığın olmadığının tespit edildiği duyuruldu. Müdürlük, "Sosyal medyada dolaşan kaynağı belirsiz haberlere itibar edilmemesi" uyarısında bulundu.

'Kaynağı belirsiz haberlere itibar etmeyin' uyarısı

Kişinin sağlık protokollerine uygun olarak gerekli tetkik ve tıbbi incelemeler yapılmak üzere hastaneye nakledildiği kaydedilen açıklamada, "Gerekli inceleme, tetkik ve test sonucu neticesinde kişide maymun çiçeği hastalığı olmadığı tespit edilmiştir. Bulaşıcı hastalıkların takip ve kontrolünü yapacak gerekli donanım ve kabiliyetlere sahip güçlü sağlık altyapımızın olduğunun bilinmesi, sosyal mecralarda dolaşan kaynağı belirsiz haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz." denildi.