Sağlıklı ve enerjik olmanın yeni bir yolu olarak sunulan "atom veya vitamin kokteyli serumlar", Metin Arolat’ın ölümü sonrasında yeniden gündeme geldi. Sağlık Bakanlığı, bu serumların yalnızca hekim tarafından gerekli görüldüğünde yapılması gerektiği konusunda uyardı.

Sosyal medyada sıkça rastlanan ve gençleşme, sağlık, güzellik ve dinçlik gibi vaatlerle sunulan damar içi serum uygulamaları halk arasında atom serumu, vitamin, gençlik, sarı, glutatyon veya mucize serum isimleriyle biliniyor ya da uygulanıyor. En son sanatçı Metin Arolat'ın ölümüyle gündem olan atom serumu veya vitamin serumu hakkında Sağlık Bakanlığı uyarıda bulundu.

Bursa'da 5 pratisyen hekim, hayata gözlerini açtıkları hastanede göreve başladı Bursa'da 5 pratisyen hekim, hayata gözlerini açtıkları hastanede göreve başladı

Hekim kontrolünde yapılmalı

Sağlık Bakanlığı yaptığı uyarıda Halk arasında 'atom' veya v'itamin eklenmiş serum’ ismiyle bilinen serumlar yalnızca hekim tarafından gerekli görüldüğünde uygulanmalıdır diyerek bu serumların tehlikelerine dikkat çekti.

Bakanlık, atom serumları açıklamasında yalnızca belirli rahatsızlığı olan kişilere hekim kontrolünde serum tedavisi verileceğini vurgulayarak özellikle ciddi sıvı kayıpları durumunda bu serumların doktor tarafından yapılacağını belirtti.

Damardan verilen serumların ciddi alerjik reaksiyon yaratabileceğine dikkat çeken Sağlık Bakanlığı, gelişigüzel uygulanan serumların hayati tehlike yaratacağını ifade etti.

Editör: Nur Yıldız