Güncel

Sağlık Bakanlığı: Sakarya’daki patlamada 2’si ağır 21 kişi yaralandı

Sağlık Bakanlığı, makarna fabrikasında meydana gelen patlama sonucu 2'si ağır olmak üzere 21 kişinin yaralandığını bildirdi.

Abone Ol

Sağlık Bakanlığı, Sakarya'nın Hendek ilçesindeki Oba makarna fabrikasında meydana gelen patlama sonucu 2'si ağır olmak üzere 21 kişinin yaralandığını bildirdi.

Bakanlığın konuya ilişkin açıklamasında, "Sakarya’nın Hendek ilçesinde bir fabrikada meydana gelen patlama sonucu 2’si ağır olmak üzere 21 kişi yaralanmıştır. Yaralılarımızın tedavisi hastanelerde devam etmektedir. Vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz" denildi.

Sakarya Valiliği: "6 ağır yaralının 2’si entübe olmak üzere 25 kişi yaralandı" 

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, makarna fabrikasındaki patlamaya ilişkin açıklama yaptı. 

Hendek ilçesindeki bir makarna fabrikasında patlama ve akabinde yangın çıktığı ihbarı alındığını belirten Karadeniz, ihbar üzerine bölgeye itfaiye, sağlık, emniyet, AFAD ve Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinin sevk edildiğini bildirdi.

Şu ana kadar olayda 21 yaralının tespit edildiğini belirten Karadeniz, "Bunların 12'si ambulanslarla hastaneye sevk edilirken, 9 yaralı ise kendi imkanlarıyla hastaneye ulaştılar. 2 yaralı entübe durumunda. İlk tespitler, patlamanın değirmen bölümünde olduğu şeklinde. Yangının kesin çıkış nedeniyle ilgili çalışmalar sürüyor" açıklamasını yaptı.

Öte yandan Sakarya Valiliği sosyal medya hesabından patlamada 25 kişinin yaralandığını duyurdu. Valiliğin açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz, bugün ilimiz Hendek ilçesinde bir fabrikada meydana gelen patlamanın olduğu bölgede incelemelerde bulundu, patlama sonrası çıkan yangının kontrol altına alınmasına dair yapılan çalışmalar ve yaralılarımızın son durumuna ilişkin bilgi aldı, meydana gelen patlamaya ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

6 ağır yaralının 2’si entübe olmak üzere 25 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin; soğutma çalışmalarının devam ettiğini ve fabrika içerisinde kimsenin kalmadığını belirtti." 

Bakan Işıkhan: Bakanlık olarak süreci yakından takip ediyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan da patlamaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sakarya’nın Hendek ilçesinde bir fabrikada meydana gelen patlamada yaralanan işçi kardeşlerimize Allah’tan acil şifalar diliyor, kendilerine ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bakanlık olarak süreci yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Özdemir Göktaş: Psikososyal Destek Ekiplerimizi ivedilikle görevlendirdik

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Özdemir Göktaş ise, "Sakarya Hendek’te bir fabrikada gerçekleşen patlama sonucunda yaralanan ve olaydan etkilenen vatandaşlarımız için Psikososyal Destek Ekiplerimizi ivedilikle görevlendirdik. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum, geçmiş olsun" paylaşımını yaptı.