Haber Merkezi- Sağlık Bakanlığı, merdiven altı saç ekimi ve sağlık sorunlarınının önüne geçebilmek için harekete geçti. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, saç ekimi birimleri yönetmeliğinde yapılan değişiklikle saç ekimi uygulamasında bazı düzenlemeler getirildi. Yönetmelikle, saç ekimi uygulamasında görev alabilecek sağlık meslek mensupları, saç ekimi eğitimi, saç ekimi uygulama odalarının şartları ve saç ekimi uygulayıcı ve yardımcı uygulayıcı sertifikaları ile ilgili maddeler yer aldı. 

“Sağlık meslek mensupları tanımı genişletildi

Söz konusu değişiklikle, saç ekimi uygulamasında görev alabilecek sağlık meslek mensupları tanımı genişletildi. Daha önce yer alan “tabip dışı” ibaresi kaldırılırken hemşire, sağlık memuru, toplum sağlığı teknisyeni, acil tıp teknisyeni veya teknikeri, anestezi teknisyeni veya teknikeri gibi meslek grupları da saç ekimi yardımcı uygulayıcı sertifikası alarak saç ekimi uygulamasında yer alabilecek.

Bununla birlikte, saç ekimi eğitimi konusunda yapılacak sertifikalı eğitimlerin, Sağlık Bakanlığı’nın ilgili mevzuatı kapsamında, Bakanlıkça eğitim vermek üzere yetkilendirilmiş merkezler tarafından verilmesi esası getirildi. 

İstanbul'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi İstanbul'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

Editör: Esin Özdemir