Haber Merkezi - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, bir restoranda düzenlenen "2023 Z Raporu" başlıklı toplantıda, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gazze'de 400 bine yakın insanın bulaşıcı hastalıkların pençesinde yaşam mücadelesi verdiğine işaret eden Arıkan,  Filistin'in bütün insanlığın acısı olduğunu, kalben ve ruhen yoğun bir dönem yaşadıklarını vurguladı. 

"Enkazların altında kaç kişi var onu bilmiyoruz"

Bununla birlikte, 7 Ekim itibarıyla yaşanan hadiselerin herkesin içini yaktığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu dönemi atlatabilmek için muhalefetin iktidardan daha hızlı aksiyon aldığını üzülerek gördük. Benim sitemim bir siyasi partinin temsilcisi ve Kayseri milletvekili olarak değil, içi yanan ve insan olarak feryadın duyulmasını özellikle istirham ediyorum. Gazze'de 20 binden fazla insan katledildi ki bu kayıtlara geçen. Enkazların altında kaç kişi var onu bilmiyoruz. 54 binden fazla yaralı, 8 bin çocuk ve 6 bin kadın katledildi. 4 bin 695 Filistinli, İsrail cezaevlerinde yatıyor. 55 bin konut yıkıldı ve 260 bin konut ise hasar gördü. 115 cami, 23 hastane ve 93 okul yıkıldı. Gazze'de 400 bine yakın insan bugün bulaşıcı hastalıkların pençesinde yaşam mücadelesi veriyor."

Nasrallah'ın konuşması sırasında İsrail alçak uçuş yaptı Nasrallah'ın konuşması sırasında İsrail alçak uçuş yaptı

"Gayret gösteriyoruz"

Kayseri milletvekilleriyle ve yerel yöneticilerle olan görüşmenin sürdüğü bilgisini paylaşan Arıkan, şöyle dedi:

"Birtakım partilerle kesinleştirdiler, bazılarıyla görüşme halindeler. Biz de yoğun bir trafik takip ediyoruz. Kayseri'de ittifaklar halinde seçime gidilebilmenin yolları aranıyor. Olur veya olmaz bunu bilemiyorum ama biz gayret gösteriyoruz. Bu hafta veya gelecek hafta netleşecektir. Sorunları konuşabilirsek çözeriz. Bununla alakalı gerek Kayseri milletvekilleriyle gerek yerel yöneticilerle görüşme trafiğimiz devam ediyor. En doğru sonucu alabilmek için kamuoyu yoklamaları ve çeşitli analizler yapılacak. En doğru adaylarla seçmenimizin huzuruna çıkmış olacağız." 

Editör: Haber Merkezi