Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal komite toplantısına başkanlık etti Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal komite toplantısına başkanlık etti

Haber Merkezi - Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan,  Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine dair değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay milletvekili seçilen Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle gündeme gelmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirten Çalışkan, depremin birinci yılında depremzedeleri anmak, sıkıntılara çözüm üretmek gerekirken hukuksuzlukları konuşmak zorunda kaldıklarını vurguladı. 

Can Atalay'ın milletvekili adaylığı ve seçiminin, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği hukuki süreç içerisinde yaşandığını anlatan Çalışkan, "TBMM Başkanı, Meclis kürsüsünden Can Atalay'ın ismini okudu, yemin etmesini talep etti. Aradan 1 yıl geçtikten sonra depremin yıl dönümünde Hatay halkının iradesi gasbedildi" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK)  Türkiye'den İsrail'e silah parçalarının gönderildiğini açıkladığını aktaran Çalışkan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

"Katil, soykırımcı bir ülkeye savaş döneminde silah parçası göndermek, katliama ortak olmaktan başka bir şey değildir. Böyle bir cürüm karşısında ülkemiz, İsrail'in uyguladığı soykırım, katliam suçlarına bir şekilde ortak edilmiştir. Bu ortaklığını da örtbas etmek üzere Mecliste Can Atalay krizi çıkartılarak gündem değiştirilmek isteniyor." 

Editör: Haber Merkezi