Haber Merkezi Rusya'nın Ukrayna'nın Odessa bölgesine düzenlediği füze saldırısının ardından 14 kişinin öldüğü, 46 kişinin ise yaralandığı duyuruldu. 

Odessa Bölgesi Askeri İdare Başkanı Oleg Kiper, sosyal medya hesabından, Rusya'nın Odessa kentine füze saldırısı düzenlediğini bildirdi. 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Pina'yı kabul etti TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Pina'yı kabul etti

Başkan Kiper, saldırı sonucunda 14 kişinin hayatını kaybettiğini, 46 kişinin yaralandığını belirtti. 

Bununla birlikte, ölenlerin arasında bölge sakinleri, bir sağlık görevlisi ve bir arama kurtarma ekip üyesinin bulunduğunu kaydeden Kiper, yaşamını yitiren sağlık görevlisi ile arama kurtarma ekip üyesinin ilk patlamadan sonra olay yerine intikal edenlerden olduğuna dikkat çekti. 

Son olarak, Kiper, saldırıda hayatını kaybedenler için yarın Odessa'da ulusal yas ilan edildiğini açıkladı. 

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak ise saldırıyı değerlendirdiği paylaşımında, "Odessa'daki Rus terörü, kendi topraklarındaki insanların güvenliğini garanti edemediği bir zamanda Ukraynalı sivillerle savaşan düşmanın zayıflığının bir işaretidir" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi