Haber Merkezi - Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın bugün ülkesine düzenlediği yoğun insansız hava araçları (İHA) ve füze saldırılarında kritik öneme sahip altyapıyı, sanayi ve askeri tesisleri hedef aldığını kaydetti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Pina'yı kabul etti TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Pina'yı kabul etti

Rus ordusunun Ukrayna topraklarına gerçekleştirdiği saldırıları değerlendiren Zalujnıy, Rusya'nın Ukrayna'ya İHA ve füze saldırıları düzenlediğine işaret ederek, "Kritik öneme sahip altyapı, sanayi ve askeri tesisler saldırıya uğradı" dedi. 

Öte yandan, Rus ordusunun gece saatlerinde Ukrayna topraklarına 36 "Şahed" model İHA'larla saldırdığını vurgulayan Zalujnıy, Rusya'nın saat 06.00 sularında da 18 Tu-95MS uçağından en az 90 seyir füzesi fırlattığını ifade etti.

Genelkurmay Başkanı Zalujnıy, Rusya'nın Kursk bölgesinden havalanan Tu-22M3 uçaklarının Ukrayna'nın kuzey ve merkez bölgeleri yönünde Х-22/Х-32 tipi seyir füzeleri fırlattığını da ekleyerek,  Rus birliklerinin S-300 güdümlü füzeleriyle Harkiv bölgesine saldırdığının altını çizdi. 

Editör: Esin Özdemir