Haber Merkezi Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan Ukrayna-Rusya Savaşı'ndaki faaliyetleriyle ilişkin açıklamada, Ukrayna'nın askeri sanayi alanındaki unsurlarının, uzun menzilli yüksek hassasiyetli silah ile Rus ordusunca vurulduğunu bildirildi. 

Ukrayna'daki askeri unsurlara yönelik saldırıların sürdüğü kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: 

"Rusya Silahlı Kuvvetleri, sabah saatlerinde Ukrayna'nın askeri sanayi alanında füze, mühimmat ve patlayıcı madde üreten unsurlara yönelik uzun menzilli yüksek hassasiyetli silah ile havadan ve karadan grup saldırı düzenledi. Saldırılarda hedefe ulaşıldı. Belirlenen tüm unsurlar vuruldu." 

"Ukrayna'ya ait 56 İHA vuruldu"

Bununla birlikte, söz konusu açıklamada, Ukrayna ordusuna ait 56 insansız hava aracının (İHA) vurulduğu bilgisi paylaşılırken, şu cümleler kaydedildi: 

"Askeri operasyonun başlangıcından bu yana Ukrayna ordusuna ait 568 uçak, 265 helikopter, 11 bin 89 İHA, 451 hava savunma füze sistemi, 14 bin 743 tank ve zırhlı araç, 1205 çok namlulu roketatar, 7 bin 830 obüs ve havan topu ile 17 bin 751 özel askeri araç imha edildi."

Öncü Keçeli: Herhangi bir ülkenin içişlerine karışmamız söz konusu olamaz Öncü Keçeli: Herhangi bir ülkenin içişlerine karışmamız söz konusu olamaz
Editör: Haber Merkezi