Dünya

Rusya Savunma Bakanlığı: Ukrayna'daki askeri unsurları yüksek hassasiyetli silahla vurduk

Rusya, Ukrayna'nın askeri sanayi unsurlarına yönelik hipersonik 'Kinjal' füze sistemi dahil denizden ve havadan uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahla saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamayla, Ukrayna'nın askeri sanayi unsurlarına yönelik hipersonik "Kinjal" füze sistemi dahil denizden ve havadan uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahla saldırı düzenlendiği duyuruldu.

 Rus ordusunun Ukrayna'daki faaliyetlerine ilişkin bilgi verilen açıklamada, "Sabah Ukrayna'nın askeri sanayi unsurlarına yönelik hipersonik 'Kinjal' füze sistemi dahil denizden ve havadan uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahla grup şeklinde saldırı düzenlendi" diye belirtildi.  

"17 bin 210 özel askeri araç imha edildi"

Ayrıca, son 24 saatte Ukrayna güçlerine ait 14 insansız hava aracının vurulduğuna dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Askeri operasyonun başlangıcından bu yana Ukrayna ordusuna ait 567 uçak, 265 helikopter, 10 bin 540 İHA, 447 hava savunma füze sistemi, 14 bin 536 tank ve zırhlı araç, 1201 çok namlulu roketatar, 7 bin 666 obüs ve havan topu ile 17 bin 210 özel askeri araç imha edildi."