Haber Merkezi - Rusya'nın başkenti Moskova'daki bir konser salonunda silahlı saldırı meydana gelmişti. RIA Novosti haber ajansı, savaş kıyafeti giymiş en az 5 kişinin makineli tüfeklerle salona girdiğini ve ateş açtığını açıkladı. Son dakika açıklamasına göre ise, Rus basını olayda 40 ölü ve 100'ün üzerinde yaralı olduğunu olduğunu duyurdu. Tass haber ajansı ise, saldırının gerçekleştiği konser salonunun bulunduğu Crocus Belediye binasında patlama yaşandığı ve patlamanın yangına neden olduğu açıklamıştı. Binada çıkan yangın ise, helikopterlerler söndürülmeye çalışılıyor. 

Bbp9Dl1 Bz U Gig Ieodzg F Cw

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Pina'yı kabul etti TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Pina'yı kabul etti

Konu ile ilgili, Moskova Belediye başkanından ilk açıklama geldi. Belediye başkanı büyük bir trajedinin yaşandığını söylerken, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti. Saldırılarla ilgli konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı ise, "Tüm dünya Moskova'daki saldırıyı kınamalı" açıklamasını yaptı. 

Moskovajpg R Ay F17 L J Ei1 F F B3 Mcjvkg

Beyaz Saray'dan aypılan açıklamada ise, silahlı saldırı görüntülerinin korkutucu olduğu açıklandı. “­Düşüncelerimiz kurbanlarla” diye belirtilen açıklamada Moskova’daki ABD’lilerin bulundukları yerlerde kalmaları istendi. Beyaz Saray, saldırılara şu an için Ukrayna’nın karıştığına dair bir delil olmadığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi