Güncel

RTÜK Kızıl Goncalar gündemiyle toplanacak

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bugün yapacağı toplantıda 31 binin üzerinde şikâyet gelen "Kızıl Goncalar" adlı dizi başta olmak üzere birçok yayın hakkındaki şikayetleri değerlendirecek.

Abone Ol

Haber Merkezi - Yeni Akit ve Yeni Şafak, diziyi hedef göstermiş, Mil Diyanet Sen dizinin yasaklanmasını isteyen Kızıl Goncalar dizisi ilk bölümünden itibaren tarikata mensup çocukların küçük yaşta evlendirilmesi, kız çocuklarının okula gönderilmemesi ve Kuran Kursu'ndaki şiddet gibi konuları ele alıyor. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bugün yapacağı toplantıda izleme raporlarını ve şikayetleri değerlendirecek. Raporda günlerdir hedef gösterilen "Kızıl Goncalar" dizisi mercek altına alındı. Şimdiye kadar dizi hakkında RTÜK'e 31 binin üzerinde şikâyet ulaştı. İzleyici bildirimlerini dikkate alan RTÜK, toplantıda ilk olarak tartışmalı diziyi görüşecek.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, dizinin cemaatlerce hedef gösterilmesi sonrasında dün yaptığı açıklamada“FOX TV’de yayına giren son diziye ilişkin çağrı merkezimiz aracılığı ile vatandaşlarımızın şikayet bildirimleri titizlikle kayıt altına alınmaktadır. Tüm şikayetler, söz konusu yayın kuruluşunun denetimi ile sorumlu üst kurul uzmanlarımız tarafından incelenmektedir” ifadelerine yer verdi.