Genel

Rizeli hayvanseverlerden Erdoğan'a çağrı: Katliam yasasını geri çek

Rizeli hayvanseverler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Meclis'e sunulan sokak hayvanları ile ilgili yasa teklifi konusunda çağrıda bulundu. Hayvanseverler adına açıklama yapan Fatma Nur Çelik, "Sivil toplum örgütleri ve kamuoyundan gizli hazırlanan, katliam ve üreme döngüsünü devam ettirecek bu kan kokan yasa teklifi geri çekilmelidir" dedi.

Abone Ol
Rize hayvan hakları savunucuları, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunulan sokak hayvanlarına ilişkin yasa teklifini protesto etti. Rize'de bir araya gelen hayvan hakları savunucuları adına açıklama yapan vatandaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, "Yasayı geri çek" diye seslendi.
 
ANKA'dan Gençağa Karafazlı'nın haberine göre, AKP'nin 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin ardından gündeme getirdiği ve sokak hayvanlarına ötanazi yolunu açan yasa teklifini hayvanseverler protesto etti.

Hayvanseverler adına açıklamalarda bulunan Fatma Nur Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün bir kısım bürokrat ve siyasilerin 'saldırgan olanlar toplanacak uyutulacak öldürülecek' diyerek ölümlerden ölüm biçmeye çalıştıkları bir insanlık ayıbı olan öldürülmeleri yasaya konmaya çalışılan sokak köpeklerinin yüzde 99'u bu korumacı bekçi çoban köpeklerinin sahiplerince atılan yavrularıdır. TBMM'de, sorunu ve çözümü gerçek anlamda görebilen aklıselim siyasiler olduğuna, TBMM'den tuzaklar içeren bir katliam kanunu çıkmasına geçit vermeyeceklerine inanıyor, milletvekillerine ve cumhurbaşkanına sesleniyoruz. Sivil toplum örgütleri ve kamuoyundan gizli hazırlanan, katliam ve üreme döngüsünü devam ettirecek bu kan kokan yasa teklifi geri çekilmelidir."