Erzincan'da kaçakçılık operasyonlarında 4 zanlı yakalandı Erzincan'da kaçakçılık operasyonlarında 4 zanlı yakalandı

Hakkında İsrail'e destek verdiği gerekçesiyle boykot çağrısı yapılan Burger King'in Rize'deki şube açılışına AKP'li belediye başkanının katılmasına ilişkin tartışmalar sürüyor. Parti yönetimi olaya ilişkin, açılışa katılan İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete ve AKP'liler hakkında soruşturma başlatırken Mete, gelen eleştirilere "Yemek yeseydim İsrail'e destek vermiş olurdum, sadece kurdele kestim" sözleriyle yanıt verdi. 

Rize Su Fatura

Karar'dan Merve Şişman'ın haberine göre; Rize’de "İsrail destekçisi" denilerek boykot edilen Burger King şubesinin açılışına AKP'li isimlerin yoğun katılım göstermesi ve bir akademisyenin darbedilmesiyle başlayan tartışma yeni bir boyut kazandı. Rize Belediyesinin su faturalarına şirketin reklamını koyduğu ortaya çıktı.

Sosyal medyada tepkiye yol açan olay hakkında Rize Belediyesinden 1 hafta sonra açıklama yapıldı. Açıklamada reklamın geçmiş yıllarda alındığı ileri sürülerek şu sözler kullanıldı:

“Son bir yıl içinde İsrail’in Filistin halkına karşı gerçekleştirdiği saldırılar, toplumsal vicdanımızda derin yaralar açmıştır. Biz de bu sorumlulukla ilgili firmanın belediyemizin su faturalarındaki reklam iş birliğini sonlandırmıştır. İlgili alanlarda Rize Belediyesi bünyesinde üretilen Çaydalı Mangal Kömürü’nü kullanmaya başlamış bulunmaktayız.”

Eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, sosyal medya hesabından belediye başkanına seslenerek “Yazıklar ötesi bir durum söz konusu. Hangi tarihte o sözleşme iptal edildi?” diye sordu.

Rize Fatura Ödeme Merkezi ise olaya ilişkin şu bilgileri verdi: “İki ay önce fatura ruloları bittiği için yeni baskı çıkarmak zorunda kaldılar. Burger King ile daha önce anlaşma yapılmış. Bu durumdan herkes rahatsızdı. İnsanlar genelde faturalarını elektronik ortamda ödediği için bu rezalet, bu zamana kadar görünür değildi. Hem Gazze’yi destekliyoruz hem de Burger King reklamını basıyoruz. Bu durumu gizlemek için faturalar toplatıldı.”

Editör: Ziya Burak Erol