Ekonomi

Resmi Gazete'de yayınlandı! TEDAŞ ve TEİAŞ'a ait birçok tesis özelleştiriliyor

Özelleştirme kapsamına alınan TEDAŞ ve TEİAŞ'a ait aşınmazlarla ilgili Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Mülkiyeti Kamu Maliyesi Hazinesi, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim şirketi (TEDAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’ne (TEİAŞ) ait bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Edirne İstanbul, İzmir, Kırklareli, Konya, Mersin ve Muğla'da yer alan tesisler satışa sunulacak. 

İstanbul Sarıyer Rumeli Feneri, İzmir Çeşme, Muğla'da da Bodrum, Köyceğiz ve Marmaris'te, Antalya Kemer ve Manavgat ve Alanya'da, Ankara Yenimahalle'de bulunan tesislerin 'satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ve işin hukukuna uygun sair tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi veya işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri ya da birkaçının birlikte uygulanarak özelleştirilmesine karar verilecek. Özelleştirme işlemleri 31.12.2027 tarihine kadar tamamlanacak.