Ekonomi

Rekabet Kurumu'ndan Nestle'ye ceza

Rekabet Kurulu, gıda firmalarına yönelik haksız fiyat artışı başta olmak üzere birçok kalemde gerçekleştirdiği soruşturmayı tamamladı. Soruşturma sonucunda aralarında Nestle ve Eti olmak üzere birçok firmaya ceza kesildi.

Abone Ol

Mustafa Yoldaş - Rekabet Kurulu resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre kurulun gıda firmaları hakkında yürüttüğü soruşturma tamamlandı. 

Danone Tikveşli Gıda ve İçecek San. ve Tic. AŞ ve Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ tarafından rekabete duyarlı bilgi değişimi yoluyla kanunun ihlal edilip edilmediğine yönelik olarak yürütülen soruşturma da tamamlanarak firmaya idari para cezası uygulanmasına yer olmadığı kararlaştırıldı.

Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ'ye ise kanunun ilgili hükmünü ihlal ettiği nedeniyle 260 milyon 183 bin 629 lira para cezası verildi.

Aynı dosyada haklarında soruşturma açılan ve uzlaşma talebinde bulunan Eti Gıda San. ve Tic. AŞ'ye 36 milyon 96 bin 652 lira, Horizon Hızlı Tüketim Ürünleri Üretim Pazarlama Satış ve Ticaret AŞ'e ise 55 milyon 140 bin 344 lira ceza uygulandı.

Alıcılarının yeniden satış fiyatlarını belirleyerek kanunu ihlal ettiği gerekçesiyle Binboğa Üretim Pazarlama Sanayi ve Ticaret AŞ  3 milyon 938 bin 700 lira ceza kesildi.