Kültür-Sanat

Reha Erdem'in “Neandria” filmine özel gösterimler başlıyor

Reha Erdem’in merakla beklenen son filmi “Neandria”, İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleşecek özel gösterimlerle Türkiye’de ilk kez seyircisiyle buluşuyor.

Abone Ol

Haber Merkezi - Ödüllü ve usta yönetmen Reha Erdem’in yazıp yönettiği, yapımcılığını Ömer Atay ve Serra Ciliv’in üstlendiği ve merakla beklenen “Neandria” filmi, Başka Sinema dağıtımıyla özel gösterimle izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Filmin İstanbul’daki ilk gösterimi, film ekibinin de katılımıyla 31 Ocak Çarşamba akşamı saat 21:00’de Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleşecek. 4 Şubat Pazar akşamı da Kadıköy Sineması’nda İstanbullu izleyiciyle ikinci kez buluşuyor. Pazar akşamı gösterimin ardından ayrıca, Reha Erdem ile yazar, editör ve aynı zamanda filmde Cumhur Hoca rolünde izleyeceğimiz Tanıl Bora’nın katılacağı “Ekolojik Sürdürülebilir Yapım” konulu bir sohbet de gerçekleşecek.

Özel gösterimlerine 10 Şubat’ta İzmir’de Karaca Sineması’nda, 17 Şubat’ta Ankara’da Büyülü Fener Kızılay Sineması’nda devam edecek “Neandria”, 15 Mart 2024 tarihinde de sinemalarda vizyona girerek izleyicilerle buluşacak. “Neandria”, antik bir kentin yakınlarındaki yoksul bir köyde annesiyle birlikte yaşayan ve atletizm yarışlarına hazırlanan Suna adlı bir genç kadını odağına alıyor. Köye yeni gelen İmam ile birlikte değişen hayatı da izleyen film, yarışma, avlanma ve kazanma hırsıyla hastalanmış bir dünyada sıkışmış gençlerin, çatlaklarda özgürlüğü ve aşkı arayan isyanlarını anlatıyor.

Usta oyuncuları ve yeni keşifleri bir araya getiren filmde, Deniz İlhan, Ahmet Rıfat Şungar, Bülent Emin Yarar, İnci Nur Daşdemir, Nihal Yalçın, Izzy, Nur Fettahoğlu, Serkan Keskin, Gizem Katmer, Ayşegül Kopartan ve Tanıl Bora rol alıyor. 2023’ün Ekim ayında 39. Varşova Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan Neandria, yeşil yapımın Türkiye’deki ilk örneklerinden. Ekolojik olarak sürdürülebilir yapım girişimi olarak tamamlanan ve Kiraz Erdem’in Sürdürülebilir Yapım Sorumlusu olduğu filmin çekimleri Çanakkale’nin Kayacık köyünde ve Neandria antik kentinde gerçekleşti.