Kültür-Sanat

Reha Erdem merakla beklenen 'Neandria' filmi, vizyona giriyor

Usta yönetmen Reha Erdem’in yazıp yönettiği, yapımcılığını Atlantik Film’in üstlendiği “Neandria” filmi, 15 Mart'ta vizyona girmeye hazırlanıyor. Türkiye’nin ilk ekolojik sürdürülebilir yapımlarından bir tanesi olan filmde; Ahmet Rıfat Şungar, Bülent Emin Yarar, İnci Nur Daşdemir ve Nihal Yalçın gibi isimler rol alıyor.

Abone Ol

Haber Merkezi - “Kaç Para Kaç”, “Korkuyorum Anne”, “Kosmos” ve "Koca Dünya" gibi ödüllü filmlerin yönetmeni Reha Erdem’in yazıp yönettiği “Neandria” filmi, sinemalarda izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Ekolojik olarak sürdürülebilir yapım girişimi olarak tamamlanan film, Başka Sinema dağıtımıyla 15 Mart 202'te vizyona girecek. Neandria, antik bir kentin yakınlarındaki yoksul bir köyde annesiyle birlikte yaşayan ve atletizm yarışlarına hazırlanan Suna adlı bir genç kadını anlatıyor.

Filmde Deniz İlhan ve Ahmet Rıfat Şungar başrolleri paylaşırken; Bülent Emin Yarar, İnci Nur Daşdemir, Nihal Yalçın, Izzy, Nur Fettahoğlu, Serkan Keskin, Gizem Katmer, Ayşegül Kopartan ve Tanıl Bora da filmde rol alıyor. Film, köye yeni gelen İmam ile birlikte değişen hayatı da izleyen film, yarışma, avlanma ve kazanma hırsıyla hastalanmış bir dünyada sıkışmış gençlerin, çatlaklarda özgürlüğü ve aşkı arayan isyanlarını anlatıyor. Reha Erdem’in aynı zamanda kurgusunu ve ses tasarımını yaptığı “Neandria”nın görüntü yönetmenliğini, daha önce bir çok filmde beraber çalıştığı Florent Herry imzası bulunuyor.

Filmin çekimleri ise, Çanakkale’nin Kayacık köyünde ve Neandria antik kentinde gerçekleşti. 2023’ün Ekim ayında 39. Varşova Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan ve bu ay sonunda Movies That Matter Festivali’nde Hollandalı izleyiciyle buluşacak “Neandria”, 15 Mart 2024 tarihinde Başka Sinema dağıtımıyla vizyona girecek.