Spor

Real Madrid, Ancelotti'yi yalanladı

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti bir röportajında, FIFA Kulüpler Dünya Kupası'na katılmanın kendileri için ekonomik olarak iyi bir seçenek olmadığını belirtmişti. Ancak Ancelotti'ye takım yönetiminden yalanlama geldi. Real Madrid, 2024/25 sezonunda FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda mücadele edeceğini açıkladı.

Abone Ol

FIFA tarafından düzenlenen ve yeni formatıyla ilk kez gelecek sezon düzenlenecek olan Kulüpler Dünya Kupası için geri sayım başladı. Kupa hakkında dünya devi Real Madrid ise, kararını açıkladı. Kulübün internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, planlandığı gibi Real Madrid'in turnuvada yer alacağı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Real Madrid, FIFA'nın 2024/25 sezonunda düzenleyeceği yeni Kulüpler Dünya Kupası'na katılımını hiçbir zaman sorgulamadı. Bu nedenle kulübümüz dünya çapındaki milyonlarca taraftarımıza yeni bir şampiyonluk hayali yaşatmak için gururla ve büyük bir heyecanla bu turnuvada planlandığı gibi mücadele edecektir."

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti şse daha önce İtalyan basınına verdiği röportajda, FIFA Kulüpler Dünya Kupası'na katılmanın kendileri için ekonomik olarak iyi bir seçenek olmadığını belirtmişti.  Turnuvaya olumsuz yaklaştıklarını belirten Real Madrid'in daveti Ancelotti, geri çevireceğini söylemişti. Real Madrid'in FIFA Kulüpler Dünya Kupası'na katılacağını açıklaması ise, Carlo Ancelotti'nin takım tarafından yalanlandığını ortaya koymuştu. Ancelotti ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; röportajdaki sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve Real Madrid'le şampiyonluklar kazanmak için mücadele etmeye devam edeceğini söyledi.