İSTANBUL (AA) - Ray Sigorta, farklı taleplere özel çözümler sunan altı farklı kasko ürünüyle, her müşteriye ihtiyacı olan teminatları sunuyor.

Ray Sigorta açıklamasına göre, günümüzün zorlayıcı ekonomik koşulları ve artan maliyetler alım gücünü etkilese de konut, iş yeri, araba gibi varlıklarımızı olası risklerden korumak çok daha önemli hale geldi.

Yüksek enflasyon, artan döviz kurları, tedarik zinciri aksaklıkları, yedek parça ve işçilik maliyetlerinin artışı ve artan araç bedelleri kasko sigortasının primlerinin yukarı yönlü seyretmesine neden oluyor. Dolayısıyla prim artışları nedeniyle tüketiciler, bütçelerine uygun ve ihtiyaçlarını karşılayacak çözümlere yöneliyor. Bu noktada ise tüketicilerin ihtiyaçlarına yanıt verebilecek sigorta şirketleri öne çıkıyor.

"Ne eksik ne fazla, tam da ihtiyaç olan ürünleri sunan sigorta şirketi" misyonuyla ürün ve hizmet üreten Ray Sigorta altı farklı kasko ürünüyle geniş çaplı hizmet seçeneği sunuyor. Aracı çarpışmadan çalınmaya, anahtar çalınmasından yolda kalmaya kadar en geniş teminatlarla koruyan Ray Kasko, 0-6 yaş arası çocuk sahiplerine özel olarak sunulan Baby On Board (BoB) Kasko; ayrıcalıklı hizmetleri uygun fiyatlarla sunan KaskHom, perte çıkmış ancak onarılmış aracı en geniş kasko teminatlarıyla koruma altına alan İkinci Şans Kasko ve doğal afetler gibi öngörülemeyen riskler sonucu araçta oluşabilecek zararlara karşı güvence sağlayan Başlangıç Kasko ürünleriyle her bütçeye ve ihtiyaca göre özelleştirilmiş güvence sunuyor.

- "Kaskoda penetrasyon düşük seviyede"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ray Sigorta Üst Yöneticisi (CEO) Koray Erdoğan, "Alım gücünün azaldığı ve ekonomik koşulların gittikçe zorlaştığı şu günlerde herhangi bir zarar gelmesi durumunda bir daha yerine koymamızın mümkün olamayacağı varlıklarımızı sigorta ile güvence altına almamız gerekiyor. Türkiye’de sigorta ve kasko penetrasyonuna baktığımızda hala istediğimiz noktada değil. 2022 yılının ilk dokuz ayında 5.8 Milyon olan poliçe adedi, 2023 yılının ilk dokuz ayında 5.6 milyon oldu. Yani, 2022 yılına kıyasla 2023 yılında kasko penetrasyonu yüzde 3 azaldı. 2021 yılına kıyasla 2022 yılında da yüzde 7 küçülme yaşamıştık." ifadelerini kullandı.

Kasko branşında, kişi başı GSYİH, kaza sıklığı, araç yaşı ve araç ve ekipman maliyetleri penetrasyonla yakından ilişkili olduğunu bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ray Sigorta olarak, hedefimiz tüketicilere, ihtiyaçlarına en uygun olan, bütçe dostu sigorta güvencesi sunmak ve kaskonun 'masraf' olarak görülmesini önlemek. Araçlarda meydana gelen ufak çaplı hasarlar, çok yüksek rakamlara mal olabiliyor. Özellikle her dört araçtan sadece birinin kaskosunun olduğu gerçeği, yaşanabilecek bir kaza durumunda ciddi maliyetlere yol açabilir. Tam da bu noktada kaskonun önemi bir kez daha anlaşılıyor. Geniş ürün yelpazemizle, herkese uygun bir kasko alternatifini Ray kalitesiyle sunuyoruz. Bu kaliteli güvencenin de ulaşılabilir olmasına dikkat ediyoruz."

Merkez Bankası rezervleri arttı: Tüm zamanların en yüksek seviyesi Merkez Bankası rezervleri arttı: Tüm zamanların en yüksek seviyesi

- Elektrikli araçlara yeşil ışık

Daha yaşanılabilir bir dünya için sürdürülebilir ürün ve hizmet sunma bakış açısıyla hareket eden Ray Sigorta, sayısı gün geçtikçe artan elektrikli araçlara da teminat sunuyor. Kasko kapsamına giren tüm risklere karşı elektrikli araçlara teminat sağlayan Ray Sigorta’da aynı zamanda, elektrikli araç kullanımında geçerli olacak; meslek, çocuklu aile ve anlaşmalı servis indirimi ayrıcalıkları da bulunuyor.

Erdoğan, Tüm süreçlerde adımlarını atarken günümüz koşullarını ve talepleri göz önüne aldıklarını ve müşterilerinin memnuniyetini odaklarında tuttuklarını aktararak, "Ek olarak otomotiv sektöründeki gelişmeleri, elektrikli araçların artan satış payını takip ediyor ve herkesin çevre dostu teknolojiye güvenli yatırım yapmasını sağlamak için bu araçlara özel teminat ve hizmetler üzerinde çalışıyoruz. Yakın zamanda elektrikli araçlara özel çok iddialı bir ürünü de müşterilerimize sunacağız." açıklamasında bulundu.

Kaynak: aa