Ekonomi

Ramazan'da iftar ve sahurda sadece menemenin maliyeti 4 bin TL oldu

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen: "Ramazan ayı boyunca iftar ve sahurda sadece menemen yeseler aylık maliyeti 4 bin liraya yakın."

Abone Ol

Haber Merkezi - CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan ayının yaklaşmasıyla özellikle emeklilerin ekonomik anlamda yaşadıkları dar boğazın arttığını dikkat çekerek iftar ve sahur sofralarının ortalama maliyetini ortaya koydu.

Başevirgen, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "emekliler yılı" ilan edilen 2024'te, ekonomik krizden en çok etkilenen kesimin emekliler olduğunu vurguladı. Enflasyonun artmasıyla birlikte emeklilerin gelirlerinin eridiğini ve yoksullaşmanın arttığını ifade etti.

3 yılda yüzde 700 artış

Ramazan ayının yaklaşmasıyla, emeklilerin iftar ve sahurda sofralarına ne koyacaklarını düşündüklerini kaydeden Başevirgen, 2021 Eylül'ünde 100 lira olan bir gıda sepetinin 2024 Şubat'ında 755 liraya çıktığını ifade etti. Özellikle Ramazan ayında tüketilen temel gıda maddelerinin fiyatlarındaki artışa dikkat çeken Başevirgen, emeklilerin sadece menemen yemeleri durumunda aylık maliyetin 4 bin liraya yaklaştığını kaydederek, "Kırmızı ete yanaşamayanlar ise iftarda tavuk sote yemek istese bu kez de en az 210 lira harcamak durumundalar" dedi.