İran Dini Lideri Hamaney'den 4 yıl sonra bir ilk: İsrail'e meydan okudu İran Dini Lideri Hamaney'den 4 yıl sonra bir ilk: İsrail'e meydan okudu

Haber Merkezi- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ülkesine yeni ithalat yaptırımları uygulamak isteyen Avrupa ülkelerine "tahtakurusu istilası" göndermesi yapması, bu böcekten muzdarip olan Fransa'da gündem oldu.  Tahtakuruları Fransa'da gündelik yaşamı etkileyen bir sorun haline gelmiş durumda.

Putin dün Rusya Merkez Bankası ve hükümet yetkilileri ile gerçekleştirilen toplantıda, Rusya'daki ekonomik durumu ve ülkesindeki uygulanan yaptırımları ele aldı.

Ukrayna Savaşı nedeniyle Rus ekonomisi üzerindeki yaptırımların baskısının artacağını kaydeden Putin, "Ortaklarımızın fantezileri, Rusya'ya iğne, tornavida ve benzeri ürünlerin ithalatını yasaklaması ile saçmalık boyutuna ulaştı" dedi.  

 Son aylarda Avrupa başkentlerinde kamusal sorun haline gelen tahtakurusu istilasına gönderme yapan Putin, "Ama ne kadar az çerçöp olursa o kadar iyi. Bu, Avrupa'nın büyük şehirlerinden buraya tahtakuruları ithal edilme riskini azaltır" diye belirtti. 

 

Editör: Esin Özdemir