Dünya

Putin: Rusya, Ukrayna'daki eylemlerinde gecikti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Ukrayna'daki eylemlerinde geciktiğini vurgulayarak, "Pişman olduğumuz tek konu, muhatabımızın düzgün insanlar olduğunu düşünerek faal eylemlerimize daha erken başlamamış olmamızdır" dedi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus devlet kanalı Rossiya-1'e, Ukrayna savaşı ve eski Fox News sunucusu Tucker Carlson'a geçen hafta verdiği röportajla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ukrayna'nın Minsk anlaşmalarını uygulamamasının özel askeri operasyonu tetiklediğini kaydeden Putin, faal eylemlerine daha erken başlamadıkları için pişman olduklarını vurguladı.

Öte yandan, Ukrayna'nın NATO'ya katılma olasılığından endişe duyduklarını dile getiren Putin, "Çünkü bu bizim güvenliğimizi tehdit eder. NATO'nun doğuya genişlememesi konusunda sürekli aldatılıyoruz. Beş genişleme yaptılar, tam bir aldatmaca" diye belirtti.

Rusya'nın Ukrayna'daki özel askeri operasyona Donbas'ta yaşanan gelişmeler nedeniyle başladığına işaret eden Putin, bugünkü Ukraynalı yetkililerin Minsk anlaşmalarını uygulamayı tamamen reddetmesinin fiilen tetikleyici bir unsur olduğunu ekledi.

Son olarak, ABD'li gazeteci Carlson'ın geçen hafta yayınlanan röportajda fazla yumuşak davrandığı yönündeki değerlendirmelere ilişkin konuşan Putin, şunları söyledi: 

"Carlson'ın tehlikeli birisi olduğunu düşünüyorum. Agresif davranacağını ve sert sorular soracağını düşündüm. Bunu istiyordum çünkü benim de böylelikle sert cevaplar verme imkanım olacaktı."