Güncel

Putin karşıtı Aleksey Navalni Kuzey Kutbu'nda bir hapishanede bulundu

6 Aralık'tan beri haber alınamayan Putin karşıtı Aleksey Navalni'nin Kuzey Kutbu'na yakın bir hapishanede tutuklu olduğu açıklandı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Putin karşıtı Rus muhalif Aleksey Navalni'nin Kuzey Kutbu'na yakın Yamal Yarımadası'ndaki bir hapishanede olduğu açıklandı. Navalni, teyitli sosyal medya hesabından Kuzey Kutup Dairesi'nin içinde yaşadığı için kendisini Noel Baba'ya benzetti.

Navalni, bugün sosyal medyadan yaptığı açıklamada başka bir hapishaneye naklinin 20 gün sürdüğünü belirterek 23 Aralık'ta Yamal'a geldiğini ve Ocak ayına kadar kimsenin kendisini bulmasını beklemediğini ifade etti. Navalni, "Bu nedenle dün hücre kapısı açıldığında 'Bir avukat sizi görmeye geldi' sözlerine çok şaşırdım. Bana beni kaybettiğinizi ve hatta bazılarınızın endişelendiğini söyledi. Desteğiniz için çok teşekkür ederim!" dedi.

Navalni'nin Sözcüsü Kira Yarmysh dün "Aleksey Navalni'yi bulduk. Şu anda Yamal-Nenets Özerk Bölgesi'ndeki Kharp yerleşim yerindeki IK-3'te. Avukatı bugün kendisini ziyaret etti. Aleksey iyi durumda" sözleriyle muhalif ismin bulunduğunu paylaşmıştı.