Dünya

Putin, Çad geçiş dönemi Devlet Başkanı İtno ile Çad'daki duruma ilişkin konuştu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çad geçiş dönemi Devlet Başkanı Muhammed İdris Debi İtno ile Moskova'da bir araya geldi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çad geçiş dönemi Devlet Başkanı Muhammed İdris Debi İtno ile Çad'daki duruma ilişkin konuştu. 

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Putin ve Rusya'yı ziyaret eden Çad geçiş dönemi Devlet Başkanı İtno, başkent Moskova'da görüştü. 

Söz konusu görüşmenin basına açık kısmında konuşan Putin, Rusya ile Çad arasındaki ilişkilerin geliştiğini ekleyerek, "Anlaşmalarımızın hukuk temelini güçlendirecek ve genişletecek sağlam bir belge paketi hazırlanıyor. Meslektaşlarımızın bu konudaki çalışmayı en kısa zamanda tamamlayacağını umuyorum" diye belirtti.  

Çad'daki durumu yakından takip ettiklerini kaydeden Putin, şu ifadeleri kullandı: 

"Terörle mücadele ile ilgili yaşananları, babanızın başına gelenleri büyük endişeyle takip ettik. Bununla birlikte Anayasa ile ilgili referandum düzenleyebildiğinize seviniyoruz. Genel seçimlerin en yüksek seviyede düzenleneceğinden eminim. Ülkedeki durumu istikrara kavuşturabilmenize seviniyoruz. Bu konuda her türlü desteği vereceğiz."