Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Suriye'nin Hama bölgesinde saat 21.30'da 3.9 büyüklüğünde ve 24.77 derinliğinde deprem meydana geldiğini duyurdu. Ardından saat 23.56'da bu kez 5.2 büyüklüğünde ve 19.38 km derinliğinde deprem olduğu duyuruldu. 

Hama bölgesindeki üçüncü deprem saat 02.33'te 3.8 büyüklüğünde ve 25.81 km derinlikte meydana geldi. Son olarak saat 03.28'te 4.4 büyüklüğünde ve 25.75 km derinliğinde bir deprem daha oldu. 

Hama ve çevresinde yaşayanlar evlerinden dışarı çıkarak bir süre sokaklarda bekledi. Deprem sonrası can kaybı bildirilmezken, bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşandı.

Bakan Kurum, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ile görüştü Bakan Kurum, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ile görüştü

Merkez üssü Hama kenti olan depremler, Hatay'a yaklaşık 103 kilometre uzaklığında meydana geldi, Yayladağı ile Altınözü ilçeleri doğrudan etkilendi. Hatay'ın yanında deprem Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman'da da hissedildi. 6 Şubat'ta Suriye'nin kuzeyinde de depremler meydana gelmiş; en az 3 bin 680 kişi hayatını kaybetmiş ve 14 bin 749 kişi yaralanmıştı.

Prof. Görür: Bekiyorduk

Depremler sonrası X hesabından değerlendirmede bulunan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, "Suriye’de peş peşe deprem. İlki öncü diğer 5,5 ‘luk ana deprem. Depremler Hatay’daki Ölü Deniz Fayının devamı üzerinde ve Hama yakınlarında. Suriye’deki Ölü Deniz Fayının Türkiye’deki devamı Arap Levhası üzerindeki faylar hariç kırıldı. Biz jeologlar buralarda deprem olabileceğini bekliyorduk. Ölü Deniz Fayı üzerinde Hatay civarında afete varabilecek bir hareket beklemiyoruz, endişe etmeyin" dedi. 

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar