Ekonomi

Prof. Dr. Konukman: Yüksek enflasyonun nedeni sermaye sınıfı

Ekonomist Prof. Dr. Aziz Konukman, güncel ekonomik durumda kemer sıkma politikasının sadece ücretli kesime uygulandığını söyleyerek, "Emekçi sınıfının kemerlerini sıkmak. Tasarrufları sermayeye veya hükümete değil, emekçiye yaptırmak. Tayyip Erdoğan niye IMF'yi istemez? Çünkü tasarruf genelgelerine gelemez" dedi.

Abone Ol

Cumhuriyet'ten İklim Öngel'e konuşan Ekonomist Prof. Dr. Aziz Konukman, Türkiye'nin ekonomide güncel durumuna dair merak edilenleri yanıtladı. 

"Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve MB Başkanı Fatih Karahan’ın yurt dışında yaptığı görüşmelerden Türkiye’nin beklentisi nedir?" sorusunu yanıtlayan  Prof. Dr. Konukman, "Öncelikle bu görüşmelerden bu ikilinin doğrudan yatırım beklentisi içinde olduklarına dair yanlış bir değerlendirme var. Bu yanlış yorumlamaya bizatihi bu ikilinin’’ Yatırımcılarla görüşüyoruz’’ açıklamasının yol açtığını söyleyebiliriz" şeklinde konuştu. 

IMF'den borç alınmamasına rağmen IMF politikalarının uygulandığını söyleyen Konukman, "İster IMF'li diyelim ister IMF'siz, fark etmez. AKP, IMF'siz politikaları yeni uygulamıyor, daha önce de uyguladı. AKP aslında IMF politikalarıyla yola devam etti. 2008’de AKP, IMF'siz, IMF programı uyguladı. Benzerini bugün de yapabilir. Emekçi sınıfının kemerlerini sıkmak. Tasarrufları sermayeye veya hükümete değil, emekçiye yaptırmak. Tayyip Erdoğan niye IMF'yi istemez? Çünkü tasarruf genelgelerine gelemez. Çünkü IMF tasarruf genelgelerine sarayı da sokar" sözlerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.