Denizli'de orman yangını: "Şu an yerleşim yerlerine tehdit oluşturmamaktadır" Denizli'de orman yangını: "Şu an yerleşim yerlerine tehdit oluşturmamaktadır"

Prof. Dr. Dursun Yıldırım 78 yaşında yaşamını yitirdi. Türk tarihi, kültürü ve diliyle ilgili çeşitli projeler yayınlayan Yıldırım, Türkiye’nin birçok akademik kurumunda kurucu, idareci ve bilim insanı olarak görev yaptı.

Prof. Dr. Dursun Yıldırım kimdir?

Prof. Dr. Dursun, 1946'da Rize'nin Kayabaşı köyünde doğdu. 1968 yılında İstanbul Üniversitesi (İÜ) Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Akademik kariyerine Hacettepe Üniversitesi'nde devam eden Yıldırım, burada Türk Halk Bilimi alanında doktora yaptı. 1975 yılında "Üniversite Doktoru" unvanını aldı. Aynı yıl, Amerika'nın Washington Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı. 1980 yılında "Manas Destanı ve Köketay Hannıng Ertegüsi" adlı teziyle doçent unvanını elde etti. Türk kültürü ve folklor üzerine uluslararası konferanslara katıldı ve birçok bildiri sundu. 1993 ve 1994 yıllarında Türk Kurultayı'nın düzenleme kurulunda görev aldı. 1997'de Türk Dil Kurumu'na üye seçilen Yıldırım çeşitli eserler kaleme aldı. 

Editör: Esin Özdemir