Haber Merkezi - Londra Yüksek Mahkemesi'nde;  Prens Harry ve Elton John'un da aralarında bulunduğu yedi tanınmış davacının, telefon dinleme ve diğer yasa dışı faaliyet iddialarından dolayı açtıkları dava için mutlu edici bir haber geldi. Ünlü davacılara, mahkeme tarafından Daily Mail gazetesine karşı açtıkları davayı yargılamaya götürebilecekleri kararı çıktı.

thumbs_b_c_14a6950a6b4adb6cd5be79c561cd08b8

Daily Mail gazetesine karşı sürdürdüğü hukuk mücadelesini sürdürme hakkı kazanan Prens Harry ve diğer davacılar, gazeteyi yasadışı yollarla bilgi toplamak ya da toplanması talimatını vermekle suçlarken, Associated Newspapers Limited (ANL) bunu "kesinlikle" reddetti. Ancak mahkeme dün, Associated Newspapers'ın, müzisyen Elton John, oyuncu Elizabeth Hurley ve Barones Doreen Lawrence tarafından da ileri sürülen iddiaların reddedilmesi yönündeki başvurusunu kabul etmedi.

Dışişleri Bakanlığı: Almanya'da çıkan yangında iki vatandaşımız hayatını kaybetti Dışişleri Bakanlığı: Almanya'da çıkan yangında iki vatandaşımız hayatını kaybetti

Gazete, iddia edilenlerin, iddianın ileri sürülmesinden altı yıldan daha uzun bir süre önce gerçekleştiğini, yani zamanaşımı süresinin dolduğunu ileri sürdü. Fakat mahkeme, yayıncı Associated Newspapers'ın iddiaların hiçbirini çürütemediğini tespit etti ve davanın yargılamaya devam edebileceğine hükmetti. İddialar arasında başkalarının evine ve arabasına dinleme cihazları yerleştirmesi için özel dedektifler tutmak, hileli yollarla tıbbi ve mali bilgileri temin etmek ve telefon konuşmalarına erişip dinlemek bulunuyor.

thumbs_b_c_be5075a4e1cf96b499e9d13233e26732

Aralarında Prens Harry'nin de olduğu yedi davacı, karar sonrası yaptıkları açıklamada karardan "memnuniyet duyduklarını" belirterek, "Duruşmada gerçeği ortaya çıkarma ve Associated Newspapers'taki sorumluların tamamen hesap vermesini sağlama niyetindeyiz" ifadesini kullandı.

Editör: Deniz Ali Tatar