Genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı. Divan başkanlığını Remzi Dilan’ın yaptığı genel kurulda açılış konuşmasını yapan Kemal Aktaş, PMD'nin 60 yıllık kökleşmiş çizgisinden ödün vermeden çalışmasını sürdürdüğünü söyledi. PMD’ye emek vermiş yaşayan ve kaybettikleri değerlere teşekkür eden Aktaş, Meclis yönetimi ve bürokrasi ile meslektaşları arasında köprü görevi gördüklerini, haber takibi yapan arkadaşlarının sorunlarının çözümü noktasında üzerlerine düşeni layıkıyla yapmaya çalıştıklarını söyledi. 

"Basın ve ifade özgürlüğü" vurgusu

“TBMM çatısı altında örgütlenmesi ile diğer meslek örgütlerinden ayrılan derneğimiz, gazetecilik mesleğinin kazanımlarını, basın ve ifade özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik girişimlere karşı, kimi zaman tek başına, kimi zaman diğer meslek örgütleri ile dayanışma içerisinde verilen mücadelelerin içinde oldu” diyen Aktaş, çok sayıda gazeteci örgütlerinin de içinde yer aldığı Medya Dayanışma Grubu’nda olduklarını dile getirdi. “Medya Dayanışma Grubu, basın ve ifade özgürlüğüne sahip çıkılması adına çok önemli bir işlev görmektedir” diyen Aktaş, Gazeteciler Cemiyeti’nin önceki hafta düzenlediği Basın Çalıştayı’na atıf yaparak, orada hazırlanan deklerasyonun altında PMD’nin de imzası bulunduğunu hatırlattı. Aktaş, “Yine altını çizmek isterim ki, 2022 yılında iktidarın ‘dezenformasyonla mücadele’ adı altında gündeme getirdiği yasal düzenlemeyi; medya dayanışma grubu basın ve ifade özgürlüğünü kısıtlamaya dönük sansür girişimi, bir korku iklimi yaratma çabası olarak gördü ve dezenformasyon düzenlemesine karşı hep birlikte mücadele yürüttük” dedi. 

Whatsapp Image 2024 09 28 At 17.23.57 (1)

Nazmi Bilgin mesaj gönderdi

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin de gönderdiği mesajda, PMD’nin “Basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti konularında gösterdiği kararlı duruş ve gazetecilik mesleğine katkılarından” dolayı teşekkür etti. 

Kendilerinin de içerisinde yer aldığı Medya Dayanışma Grubu’nun çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Bilgin, “Bu güçlü ortaklığın ilerleyen süreçlerde daha da güçlenerek süreceğine olan inancını” dile getirdi. “Demokrasi ve basın özgürlüğü adına verdiğimiz ortak mücadelede yan yana yürümek bizim için kıymetlidir” diyen Bilgin, birlikte mücadelenin sürmesi dileklerini iletti. 

Çalışma ve denetim raporlarının okunup oylanmasından sonra, PMD’nin yeni yönetimine gayrimenkul alım satımında yetki verildi. 

AFAD'ın "İç Anadolu Bölgesi Akreditasyon Koordinasyon Kampı" Düzce'de başladı AFAD'ın "İç Anadolu Bölgesi Akreditasyon Koordinasyon Kampı" Düzce'de başladı

Kurullar belirlendi

Daha sonra Kemal Aktaş’ın yeniden aday olduğu seçimler yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimlerde, genel kurula katılan 74 üyeden 72’si oy kullandı.

Aktaş’ın güven tazelediği seçimlerde yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

Kemal Aktaş, Özgür Akbaş, Murat Şahin, Murat Akar, Besti Karalar, Ayşegül Melisa Kahvecioğlu, Alp Özden

Denetim kurulunda görev yapacak üyeler Fahrettin Fidan, Mahmut Aydın ve Ali Ekeyılmaz olarak belirlenirken, onur kurulunda Göksel Bozkurt, Barış Kaşıkçı ve Can Pulak yer aldı.

Yeni yönetim 30 Eylül Pazartesi günü kendi arasında görev dağılımı yapacak. 

Editör: Ziya Burak Erol