Genel

Pilotlara yeşil pasaport için kanun teklifi verildi

Pilotların vize engeline takılmadan yurt dışına çıkabilmesi için yeşil pasaport kanun teklifi TBMM'de sunuldu.

Abone Ol

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, uluslararası seminer, eğitim ve sempozyumlara katılması gereken ve vize sorunu yaşayan pilot ve kabin ekiplerinin yeşil pasaport hakkı kazanması için kanun teklifi verdi.

Uçuş ekiplerinin temel ihtiyaçlarından biri olan yeşil pasaport için kanun teklifi verildi.

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, kanun teklifinin gerekçesinde şu ifadeleri kullandı: 

“Havayolu uluslararası ulaşım araçları pilotları, yurtdışı çıkışlarını sadece görevli oldukları zaman yapabilmektedir. Pilotlar, yurtdışı eğitimlerine ve uçuş testlerine katılmak, yurtdışından uçak teslim almak için vizeye ihtiyaç duymaktadır. Bu durum hem maliyeti hem de vize alabilmek için geçen süredeki iş kaybı ile sektör için önemli bir sorun olmaktadır. Öte yandan yaşanan vize sorunları nedeniyle vize alamayan pilotlar hem vakit kaybetmekte hem de yurtdışı eğitimlerine katılamamaktadır.

Bir kamu hizmeti yapan, uluslararası bir dolaşım halinde bulunan ve görevleri direkt yurtdışı bağlantılı olan pilotlarımız için hususi damgalı pasaport, kimlik kadar gerekli ve önemlidir. Bu nedenle kanunun amir hükmü gereği şartlarını taşıyan pilotlara vize alma zorunluluğu olmaksızın hususi damgalı pasaport verilmelidir.