Galatasaray'ın 3-0 kazandığı Antalyaspor maçının ardından sosyal medyadan bir paylaşım yapan Yunus Akgün, paylaşımında kullandığı tezahüratta Beşiktaş hakkında geçen sözler sebebiyle PFDK'ya "hakaret" nedeniyle sevk edilmişti. PFDK'nın Yunus Akgün için ceza kararı belli oldu.

Alınan karara göre paylaşım içeriğinin sevk maddesinin unsurlarını taşımadığı ancak eylemin bu haliyle de sportmenliğe aykırı hareket niteliğinde olduğuna karar verildi. TFF, Yunus Akgün'e 117 bin lira ceza verildiğini duyurdu.

Cedi Osman: Real Madrid'e karşı iyi oynayamadık Cedi Osman: Real Madrid'e karşı iyi oynayamadık

TFF'nin yayımladığı karar şöyle:

"GALATASARAY A.Ş. sporcusu YUNUS AKGÜN, her ne kadar FDT’nin 41. Maddesi nedeniyle sevk edilmiş ise de, bahse konu sosyal medya paylaşımının sevk maddesi kapsamında değerlendirilemeyecek sınırlı bir bölüm içerdiği ve paylaşım içeriğinin sevk maddesinin unsurlarını taşımadığı ancak eylemin bu haliyle de sportmenliğe aykırı hareket niteliğinde olduğu anlaşıldığından FDT’nin 36/2. ve 35/4. maddesi uyarınca 117.000.-TL PARA CEZASIile cezalandırılmasına, (ceza tayinine yer olmadığı yönünde iki karşı oy ile oyçokluğu)"

Beşiktaş Kulübü, PFDK'nın kararına sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan siyah-beyazlılar, alkış emojisi kullandı

Editör: Nur Yıldız