Spor

PFDK, İsrailli futbolcuların aldıkları cezaları açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'de forma giyen ve İsrail propagandası yapan Sagiv Jehezkel ile Eden Karzev'e ceza verdi. Her iki oyuncu da 8 maç men cezası aldı. Ayrıca futbolcuların kulüpleri olan Antalyaspor ile Başakşehir'e de 97 bin 500'er lira para cezası kesildi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu yani PFDK,Türkiye Süper Ligi'nde oynayan iki İsrailli Futbolcuya, propaganda gerekçesiyle ceza verdi. Buna göre, Bitexen Antalyaspor'un İsrailli oyuncusu Sagiv Jehezkel ve RAMS Başakşehir'den ayrılan İsrailli Eden Karzev'e ideolojik propagandada bulunmalarından ötürü 8'er maç men cezası verildi. Federasyondan yapılan açıklamada, Antalyaspor ve Başakşehir kulüplerine de "İdeolojik propaganda" nedeniyle 97 bin 500'er lira para cezası uygulandığı belirtildi.

Kurul, Yukatel Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'a 39 bin, Galatasaray, Mondihome Kayserispor, EMS Yapı Sivasspor ve Gaziantep FK'ye 112'şer bin, Trabzonspor'a 168 bin, VavaCars Fatih Karagümrük'e 200 bin, Bitexen Antalyaspor'a 168 bin lira para cezasına çarptırılmasına da karar verdi. Trendyol 1. Lig ekiplerinden Sakaryaspor'un Başkanı Cumhur Genç'e ise 21 gün ve Erzurumspor Başkanı Ahmet Dal'a da 15 gün hak mahrumiyeti cezası verildi. Bir yandan Sakaryasporlu futbolcular Murat Cem Akpınar 3 ve Hasan Kılıç ise 4 maçtan men cezası aldı.