Haber Merkezi - Uçan Süpürge Vakfı, Reclaim The Frame ortaklığında Ankara’da 2 günlük film gösterimleri ve söyleşi günleri düzenliyor. 17-18 Kasım'da eski Kavaklıdere Sineması yani Kült Kavaklıdere’de gerçekleşecek olan etkinlik kapsamında; 4 filmin Türkiye prömiyeri ve 2 tane de söyleşi gerçekleşecek. “Perdeye Sahip Çıkıyoruz Uçan Süpürge Film Günleri” adıyla düzenlenecek olan etkinlik, British Council’ın Yaratıcı İş Birlikleri Hibe Programı kapsamında destekleniyor.

MV5BNGQ5OTUwMzAtMTQwMi00ZTM0LTkxYjgtNzcyYzMwNDI1MDRmXkEyXkFqcGdeQXVyNTQ3MzQxNjk@._V1_

Filmlere herkesin erişebilmesi için bilet fiyatları; tam 40 TL ve öğrenci 20 TL biletinial.com üzerinden satılıyor. Söyleşiler ise ücretsiz olarak gerçekleşecek. “Perdeye Sahip Çıkıyoruz Uçan Süpürge Film Günleri” 17 Kasım Cuma günü saat 18:00'da Cemal Akyüz’ün "İngiliz Queer Sinemanın Kilometre Taşı / Bir Tutam Bal" konulu söyleşisiyle başlayacak. Saat 19.00’da Berlin Uluslararası Film Festivali’nden ödülle dönen, Tribeca Film Festivali’nde yarışan ve Sacha Polak'ın yönetttiği “Silver Haze” filmi gösterilecek. Saat 21.00’da ise; Münih Film Festivali ve Seattle Uluslararası Film Festivallerinde yarışan ve Dionne Edwards'ın yönettiği “Pretty Red Dress” filmi izleyiciyle buluşacak.

pretty-red-dress-01-1

Adıyaman'da genç ressamlar Narin'i resmetti Adıyaman'da genç ressamlar Narin'i resmetti

18 Kasım Cumartesi günü ise, Dr. Öğr. Üyesi Çağla Karabağ’ın "Kadın Sineması" konulu söyleşisiyle başlayacak. Saat 19.00’da Kathryn Ferguson'un yönettiği, Britanya Bağımsız Film Ödülleri’nden ödülle ayrılan ve Sundance’de yarışan “Nothing Compares” filmi gösterilecek. “Perdeye Sahip Çıkıyoruz Uçan Süpürge Film Günleri”, saat 21:00'de Adura Onashile'in yönettiği ve Sundance Film Festivali'nde yarışan “Girl” filmiyle sona erecek.

0_0_3516714_00h_1280x640

Editör: Deniz Ali Tatar