Haber: Deniz Ali Tatar

Uzun süredir Ankara'nın Çankaya ilçesinde sokak hayvanlarını koruma ve kurtarma alanında bir mahalle dayanışması yürüten bir ekip, geçtiğimiz ay itibariyle Patikara Hayvan Koruma ve Hayvanlara Acil Müdahale Derneği adı altında dernekleşme kararı aldı. Hayvanlar ve doğayla ilgili kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla yedi gönüllü hayvanseverin bir araya gelerek kurduğu PATİKARA, Dernek açılışını Unite Ortak Mekan ve Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlediği lansmanla gerçekleştirdi.

I M G 3131

Dernek açılış lansmanında, aynı zamanda mini bir sergiye de yer verildi. "Yılın Kedileri" adlı sergide Anday Aykut, Aslı Alpar, Ayşe Kapusuz, Banu Güç, Begüm Acar, Dilan Kara, Eylül Köksümer, Gülseren Biçer, H. Fatoş Gür, Kardelen Ural, Martin Ferhat Deniz, Nalan Avcı Yılmaz ve Tuğçe Bahadır'ın eserleri de yer aldı. Sergide, Türkiye’nin farklı illerindeki travma geçirmek zorunda kalan kedileri çizdiği eserler gösterildi. Sergi kapsamında ayrıca her bir sokak hayvanının hikayesine de yer verildi. 

I M G 3140

Antalya Devlet Opera ve Balesi "Gala Bale" gösterisini sahneledi Antalya Devlet Opera ve Balesi "Gala Bale" gösterisini sahneledi

Patikara Hayvan Koruma ve Hayvanlara Acil Müdahale Derneği'nşn kurucuları arasında yer alan gönüllüler Yağmur Hasdemir, Mahir Kaya, Yasin Hayran, Anıl Birel, Begüm Acar, Tutku Ayvaz Erdem ve Damla Uzun, hayvan dostlarının  hayatına dokunmayı amaçlıyor. Bir yandan da destekleri bekleyen gönüllüler; oluşturdukları takvim, defter, kupa, bez çanta ve çerçeveli resim gibi eşantiyonların satışından geliri de patili dostlara aktaracaklar.

I M G 3136

Editör: Deniz Ali Tatar