Kültür-Sanat

"Passage by Night" festivali başlıyor

2018 yılından beri İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali’ni gerçekleştiren, İstanbul Experimental bu kez Fitaş Pasajı’nda aşk, gözyaşı ve sevinç çığlıklarıyla dolu karnavalesk bir gece gerçekleştirecek. 14 Haziran Cuma saat 18.00’da gerçekleşecek olan "Passage by Night" festivaliyle Fitaş Pasajı’nın kapılar yeniden açılacak.

Abone Ol

2018 yılından bu yana İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali’ni de düzenleyen İstanbul Experimental platformu, 14 Haziran Cuma günü "Passage by Night" festivalini gerçekleştirecek. Saat 18.00’da gerçekleşecek olan festivalle beraber Fitaş Pasajı’nın kapılar yeniden açılacak. Fitaş Pasajı’nda aşk, gözyaşı ve sevinç çığlıklarıyla dolu karnavalesk bir gece sunacak olan festival,“Silindir şapkaları, uzun siyah frakları” ile sahneye çıkar, “topuklu çizmeler, vücudu saran deri pantolon, ceket ve montgomerler giyerlerdi.” mottosuyla yola çıkıyor.

İstanbul Experimental küratörlüğünde düzenlenen Passage by Night ile 14 Haziran Cuma günü, 18.00’da kapılarını yeniden açan Pasaj, sinema, müzik, dans ve performanslarla geceyi sabaha bağlamak ve koridorlardan taşarak sokağa yayılmak için takipçilerini bekliyor. 18:00’da Eren Şenkardeş’in müzikleriyle başlayacak etkinlik, Sürreal sinemanın psiko-büyücüsü Alejandro Jodorowsky’nin unutulmaz filmi Santa Sangre ve queer sinemanın en grotesk örneklerinden John Waters’ın absürd kara komedisi Pink Flamingos gösterimleriyle devam edecek.  Kiki ggNash, Gizem Topal ve Kabile Sirk Ekibi’nin sürpriz performanslarına tanık olacağımız gece boyunca film gösterimleri sürecek ve devamında Pasaj’ın -2 katında yer alan Arcade Salonunda Q-BRA, Age Reform, Braderin ve Dj S1ck S0ck’un müzikleriyle dans edilecek.

Festivalin programı ise, şu şekilde açıklandı:

KAT 3 (SİNEMA SALONU)

18:00: Eren Şenkardeş (DJ Performans)

19:00 Santa Sangre, yön: Alejandro Jodorowsky (Film Gösterimi)

21:30 Pink Flamingos, yön: John Waters (Film Gösterimi)

00:15 Santa Sangre, yön: Alejandro Jodorowsky (Film Gösterimi)

02:45 Pink Flamingos, yön: John Waters (Film Gösterimi)

KAT -2 (ARCADE SALONU)

00:00-01:30 Q-BRA (DJ Performans)

01:30-03:00 Age Reform (DJ Performans)

03:00-04:00 Braderin (DJ Performans)

03:00-05:00 Dj S1ck S0ck (DJ Performans)