Güncel

Paşinyan: Azerbaycan'la barış sürecinde iyi ve kötü haberler var

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Azerbaycan ile barış anlaşmasının yıl sonuna kadar yapılacağını fakat süreç ile ilgili iyi ve kötü haberleri olduğunu söyledi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Reuters'ın aktardığına göre, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Ermenistan ve Azerbaycan'ın barış anlaşmasının temel ilkelerinde anlaşmaya varıldığı açıklamasında bulundu. Habere göre Paşinyan, barış anlaşmasına ilişkin görüşmelerde bazı ilerlemelerin kaydedildiğini belirtti. 

"Ermenistan-Azerbaycan barış süreciyle ilgili iyi ve kötü haberlerim var" diyen Paşinyan, "Azerbaycan'la barışın temel ilkeleri üzerinde anlaşma sağlanmış olması iyi. Bu, Brüksel'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı (İlham Aliyev) ile toplantıların sonucunda AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in arabuluculuğunda gerçekleşti. En önemli kötü haber ise halen farklı diplomatik dilleri konuşuyoruz ve çoğu zaman birbirimizi anlamıyoruz."

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 13 Ekim'de Kırgızistan'a yaptığı ziyarette Ermenistan-Azerbaycan ilişkileri hakkında da konuşmuş, Azerbaycan'ın Karabağ operasyonu hakkında da değerlendirmede bulunarak, Ermenistan-Azerbaycan arasındaki barış görüşmelerine başkent Moskova'da ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını bildirmişti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 19 Eylül'de yaptığı açıklamada, Karabağ'a askeri operasyon başlattıklarını duyurmuş, Karabağ'da 'Artsakh Cumhuriyeti' olarak adlandırılan ancak Azerbaycan'ın tanımadığı yönetim, bir gün sonra yaptığı açıklamada, Rus barış güçlerinin arabuluculuğunda ateşkesi kabul ettiklerini bildirmişti.