İSTANBUL (AA) - İnşaat ve gayrimenkulden uluslararası lojistiğe, gıdadan imalat sanayisine, enerjiden madenciliğe kadar farklı sektörlerde faaliyet gösteren Pasifik Grubu bünyesindeki Pasifik Donanım Yazılım ve Bilgi Teknolojileri AŞ (Pasifik Teknoloji), Titra Teknoloji AŞ. hisselerinin yüzde 51'ini satın aldığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklama göre, 13 Şubat’ta Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan Pasifik Teknoloji, Titra Teknoloji AŞ.'nin yüzde 51 oranındaki hissesi için, hazırlatılan değerleme raporu kapsamında tespit edilen 478 milyon 197 bin TL bedel ödedi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Pasifik Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Nusret Dur, halka arz sürecinde de belirttikleri gibi, şirket satın alma ve birleşmeler ile Pasifik Teknoloji'nin ürün ağını geliştirmek ve yeni pazarlara açılmak için yatırımlarına devam ettiğini belirtti.

Dur, "Titra, Türkiye'nin ilk insansız helikopteri olarak envantere alınan Alpin ile adını duyuran bir şirket. Askeri ve sivil kullanıma uygun insansız hava araçları sistemleri, akıllı sağlık sistemleri, akıllı şehirler, yapay zeka, siber güvenlik teknolojileri, büyük veri analizi gibi alanlarda inovatif projeler üretiyor. Titra Grup şirketleri, bilişim alanında entegratörlük ve saha bakım hizmetleri, envanter yönetimi gibi alanlarda da kurumsal müşterilere ve çeşitli kamu kurumlarına hizmet sunuyor." ifadelerini kullandı.

Söz konusu satın almayla teknoloji sektöründeki güçlerini önemli ölçüde artıracaklarını kaydeden Nusret Dur, satın almanın ardından Titra Teknoloji'nin kurucu ortağı olan M. Selman Dönmez'in de Pasifik Teknoloji'nin Genel Müdürü olarak atandığını duyurdu.

- "Önemli işlere imza atacağız"

"Esnek çalışma" modeline ilişkin ayrıntılar belli oldu "Esnek çalışma" modeline ilişkin ayrıntılar belli oldu

Pasifik Teknoloji Genel Müdürü Selman Dönmez ise Pasifik Teknoloji çatısı altında Titra Teknoloji'nin çok önemli işlere imza atacağına inancının tam olduğunu belirterek, "Güvenlik ve savunma alanında Türkiye'nin ilk insansız helikopteri Alpin'in yanı sıra DELİ Taktik Kamikaze Sistemi, PARS Gözcü İHA ve sürü yeteneklerinin eklendiği insansız sistemler son 3 yılda geliştirdiğimiz önemli ürünler arasında yer alıyor." yorumunu yaptı.

Son 10 yılda insansız hava araçlarının askeri ve sivil alanlarda kullanımlarının arttığını ve teknolojisinin geliştiğini vurgulayan Dönmez, şunları kaydetti:

"Sivil alanda taşımacılık başta olmak üzere afetlerle mücadeleden güvenlik amaçlı kullanımlara kadar birçok alanda kullanılmak üzere geliştirilmeye devam eden insansız sistemlerin, özellikle taşımacılıkta üstleneceği rol çok büyük. Tedarik zincirinin gelecekte en önemli ayaklarından biri de insansız lojistik olacak. Sürdürülebilirliğin kaçınılmaz olduğu her alanda yazılım ve robotik teknolojilerin hayatımıza girmesi gibi taşımacılık ve lojistik alanında da insansız hava araçları çok önemli bir rol alacak.

Pasifik Teknoloji çatısı altında bu teknolojileri yerli olarak geliştiriyor olmamız, bize stratejik avantajlar sağlıyor. İnsansız teknolojilerde birçok dost ve kardeş ülkeyle birlikte çalışmak için görüşmelerimiz devam ediyor. Bu yıl içerisinde bu görüşmelerin ihracatımıza çok büyük katkılar sunacağına inanıyorum."

Genç, yetenekli ve gelişime açık 387 kişilik bir ekip olduklarını ifade eden Dönmez, "Sadece savunma alanında değil, sağlık teknolojileri, yapay zeka sistemleri, bilişim ve akıllı şehirler alanlarında da ürün geliştiriyoruz. Bu alandaki çalışmalarımızla da ülkemizin önemli projelerine katkı sağlıyoruz. Satın almanın tamamlanmasının ardından Pasifik Teknoloji çatısı altında mevcut ürün ve hizmetleri daha da geliştireceğiz. Teknoloji alanında hem ulusal hem de uluslararası arenada çok güçlü bir oyuncu olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: aa