Irak'ın kuzeyinde ve Suriye'nin kuzeyinde 6 terörist etkisiz hale getirildi Irak'ın kuzeyinde ve Suriye'nin kuzeyinde 6 terörist etkisiz hale getirildi

Haber Merkezi - Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, pazar duasında dünyada süren çatışmaları unutmamaları gerektiğini vurgularken, daha önce Ukrayna ve Filistin'in ile birlikte saydığı İsrail'i bu kez anmadı.

Papa Franciscus, Vatikan'da Aziz Petrus Meydanı'na bakan ofisinin penceresinden geleneksel pazar duasını icra ederken, "Afrika kıtasını ve dünyanın pek çok yerini kana bulayan diğer birçok çatışmayı da unutmayalım; Avrupa'da, Filistin'de, Ukrayna'da… Unutmayalım savaş, her zaman yenilgidir" diye belirtti.  

7 Ekim itibarıyla, hemen hemen her önemli etkinlikte ve pazar duasında çatışmaların durması için temennisini dile getiren Papa'nın Ukrayna ve Filistin ile ismini geçirdiği İsrail'i bu kez anmaması dikkat çekti.

Öte yandan, Papa Franciscus'un, İsrail'in adını anmaması, Vatikan-İsrail ilişkilerinde hafta içinde yaşanan diplomatik gerginliğin üzerine denk geldi.

Editör: Haber Merkezi