Haber Merkezi - Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, "çocuk istismarını örtbas ettiği" iddia edilen Polonyalı başpiskopos Andrzej Dziega'nın istifasını kabul etti.

Vatikan'dan konuya ilişkin açıklama yayımlanan açıklamada, Papa Franciscus'un "başpiskopos Andrzej Dziega'nın Szczecin-Kamien başpiskoposluğu görevinden istifasını kabul ettiği" duyuruldu.

Öte yandan, Polonya'nın TVN24 kanalının 2021'de yayınladığı belgeselde, o dönemde hayatını kaybeden rahip Andrzej Dymer'in "çocukları istismar ettiği" ve bağlı olduğu Szczecin-Kamien piskoposluğunun başpiskoposu Andrzej Dziega'nın 1995'ten bu yana istismardan haberi olmasına rağmen hakkında herhangi bir işlem başlatmadığı ileri sürülmüştü.

İddia: İsrail Hizbullah'ın ikinci ismini hedef aldı İddia: İsrail Hizbullah'ın ikinci ismini hedef aldı

Yerel basında yer alan haberlerde ise rahip Dymer'in 2008'de bir kilise mahkemesince çocuklara cinsel istismarda bulunmaktan suçlu bulunduğu ve Dymer'in temyize gitmesine rağmen başvurusunun ölümünden önce görülmediği aktarılmıştı.

Aralık 2022'de de Hollandalı bir gazeteci, 2005'te ölen Papa 2. John Paul'ün Katolik Kilisesi'nin başına geçmeden önce piskoposluk yaptığı Polonya'nın Krakow şehrinde idaresi altındaki bazı rahiplerin çocuk istismarını görmezden geldiğini ifade etmişti.

Editör: Haber Merkezi